Enhedslisten peger på ny statsministerkandidat: Hun skal afløse Mette Frederiksen

Foto: Shutterstock

Enhedslisten mener, at Socialdemokratiet har forladt rød blok. Derfor er de åbne for at pege på en anden statsministerkandidat.

Enhedslisten er klar til at pege på en helt anden end Mette Frederiksen som statsministerkandidat ved næste valg. Derimod lyder det, at de vil pege på SF-formand Pia Olsen Dyhr.

Læs også

Solgt i Bilka-butikker over hele landet: Fyrværkeri tilbagekaldes

Sådan lyder det fra gruppeformand i Enhedslisten Peder Hvelplund til Jyllands-Posten.

"Som billedet ser ud lige nu, er det klart, at det vil være naturligt, at hvis der bliver en stærk alliance til venstre for Socialdemokratiet, så stiller man også med sin egen statsministerkandidat," siger han til Jyllands-Posten ifølge Ritzau.

Desuden lyder det, at Enhedslisten er af den opfattelse, at både Socialdemokratiet og Mette Frederiksen har besluttet at forlade rød blok.

Af denne grund mener partiet, er der er opstået et nyt behov for at skabe en alliance, der er dannet til venstre for Socialdemokratiet.

Peder Hvelplund fortæller også, at han mener, at et samarbejde mellem de røde partiet vil kunne udfordre Socialdemokratiet, når det er tid til, at danskerne igen skal til stemmeurnerne.

Da han bliver spurgt, om Mette Frederiksen fortsat bliver set som statsministerkandidat for Enhedslisten, at det ikke længere forholder sig således, som situationen ser ud nu.

I interviewet med Jyllands-Posten afslører Peder Hvelplund, at man ser Pia Olsen Dyhr som en ideel statsministerkandidat for Enhedslisten ved det næste valg.

Derfor er der ikke noget, der tyder på, at Mette Frederiksen skal forvente at få støtte fra Enhedslisten, når det igen bliver tid til, at der skal udskrives et folketingsvalg.

Læs også

Prisen på strøm er vanvittigt billig: Her skal du tænde for dine el-apparater

Egentligt ville Enhedslisten godt kunne pege på sig selv, og derfor også have egen statsministerkandidat, men Peder Hvelplund mener, at det giver bedre mening at pege på SF, da det er det største parti i rød blok.

 

Dagens Gossip