Flere medier bekræfter: Nu er der nyt om Mette Frederiksens rygtede EU-post

Nicolai H

4 uger siden

|

25/06/2024
Politik
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu er det officielt med statsministerens plads i EU-parlamentet.

Dagens topnyheder

Det vides ikke om landets statsminister har planer om at rejse i sommerferien - men tilbage til Danmark skal hun i hvert fald bagefter.

Flere tyske medier rapporterer nemlig, at António Costa fra Portugal har sikret sig stillingen som formand for Det Europæiske Råd - en post som Frederiksen ellers var blevet nævnt som kandidat til.

Det skriver Ekstra Bladet.

Anonyme kilder bekræfter aftalen om fordelingen af EU-topposterne, som officielt vil blive formaliseret på EU-topmøderne torsdag og fredag.

Rygter og afkræftelser

Rygterne om Frederiksen som kandidat til et EU-topjob begyndte allerede sidste år og har siden skabt stor opmærksomhed.

Statsministeren har flere gange måttet afkræfte disse rygter, senest for få uger siden, hvor hun væddede en 'nossebajer' på, at hun aldrig ville forlade Danmark for et EU-topjob.

I februar spurgte Ekstra Bladet statsministeren direkte, om hun ville sige nej til et topjob i EU, hvis hun blev tilbudt det. Svaret var kort og klart: "Ja".

Politiske spekulationer slutter

Med António Costa i førersædet for Det Europæiske Råd kan de politiske spekulationer omkring Frederiksen nu lægges til ro. Hun kan nu fokusere på de nationale opgaver og udfordringer, som hun står overfor som Danmarks statsminister.

Costa, der er tidligere premierminister i Portugal, er kendt for sin europæiske tilgang og har længe været en stærk kandidat til stillingen. Hans udnævnelse ventes at blive formaliseret på de kommende EU-topmøder, hvor medlemslandene skal godkende de nye topstillinger.