Flertal i Folketinget siger nej til at afskaffe reservationskravet

Du skal stadig bestille bord 30 minutter før du vil besøge en restaurant indendørs. Foto: Shutterstock

Det er ikke et flertal i Folketinget for at reservationskravet skal fjernes. Det skriver Venstres Martin Geertsen på Twitter.

Reglen om, at danskerne skulle reservere bord senest 30 minutter, før de ville have noget at spise eller drikke, har været debatteret heftigt af danskerne og i Folketinget.

Det bliver ikke lige med det samme, at reglen fjernes. Det har Venstre nu fået afprøvet i Folketinget, her kunne partiet ikke få opbakning til deres beslutningsforslag.

Læs også

TV-stjerne anholdt

"Venstre har i dag stillet forslag i Folketingets Epidemiudvalg om at afskaffe 30-min-bookingregel på restauranter mv. Bakket op af Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Konservative. Stemt ned af rødt flertal," skriver sundhedsordføreren.

Særligt værtshuse og barer har kritiseret reglerne, idet de ikke er vant til at håndtere reservationer og der ofte ikke er ret meget omsætning i en enkelt kunde. Derfor skal de måske reservere et bord til en person, der kigger ind, drikker en øl og forlader stedet igen.

Den spontane omsætning er derfor helt elimineret for barer og værtshuse.

Der har været mange kritiske røster ude i forbindelse med reservationsreglen. Når man som gæst skal fremvise coronapas og restaratørerne skal særge for god plads mellem gæsterne, så virker det også omsonst at skulle lave endnu en regel, der gør livet besværligt for restauratørerne.

Kravet om tidsbestilling gælder helt frem til den 6. maj og er kun relevant, hvis man vil sidde indendørs. Med weekendens vejr er udendørsservering måske ikke lige først for.

Erhvervsminister Simon Kollerup udtalte i løbet af tirsdagen, at han var åben for at erstatte 30-minutters-reglen med en anden ordning. Socialdemokratiet har dog ikke været åbne for at afskaffe reglen.

Læs også

DMI: Usædvanlig kold april fortsætter