Nu bliver hård kritik målrettet statsministeren endnu engang bragt op.
Lige nu læser andre
Kritikken ramte DR som en flormelsky, da statsminister Mette Frederiksen (S) indtog dommerbordet i ’Den store juniorbagedyst’ i maj
Seere og kommentatorer undrede sig over, om public service-kanalen var blevet et praktisk redskab for statsministerens mediestrategi. Blandt de skarpeste røster mente B.T.s politiske analytiker Henrik Qvortrup, at DR havde reduceret sig selv til en forlænget arm af regeringen.
Nu viser interne mails, som Berlingske har fået aktindsigt i, at Statsministeriet allerede før optagelserne fik indflydelse på programmets vinkel. Korrespondancen afslører, at en redaktionsleder på bagedysten foreslog, at de unge deltagere skulle designe deres kager omkring Frederiksen-besøget.
Det kunne for eksempel være kager, som viser juniorbagernes fremtidsdrømme for verden. (…) Eller et lignende emne, som også ligger statsministeren på sinde,« lød invitationen til Statsministeriet.
Læs også
Professor i journalistik ved RUC, Mark Blach-Ørsten, kalder fremgangsmåden stærkt problematisk, fordi den opløser den traditionelle armslængde mellem politikere og presse. Han fremhæver, at public service-medier har pligt til at holde en neutral linje.
Man burde slet ikke give politikerne mulighed for selv at bestemme, hvilket tema de skal præsentere, fordi det giver politikerne en mulighed for at præsentere sig selv fordelagtigt for en stor del af den danske befolkning,« fastslår han.
Blach-Ørsten pointerer desuden, at upartiskhed er et grundprincip i dansk public service. Statsministeriet afviser kritikken og oplyser, at dialog om indhold før interviews er almindelig praksis.