I dag skulle Mette Frederiksen for krydsilden: Men det er aflyst af én særlig grund

Skrevet af Kamille Isaksen

11/03/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Spørgetimen til statsministeren er blevet aflyst af en helt særlig grund.

Mest læste i dag

hjertet af dansk politik har en begivenhed af dyb følelsesmæssig vægt fundet sted, hvilket har ført til en usædvanlig ændring i Folketingets sædvanlige program. 

Den tragiske bortgang af Søren Pape Poulsen, den respekterede formand for De Konservative, har kastet en skygge over landets politiske landskab. Hans pludselige død den 2. marts, efter en hjerneblødning, har efterladt et tomrum, ikke kun inden for partiet, men i hele den politiske verden.

I respekt for Søren Pape Poulsens minde og hans betydelige bidrag til dansk politik, har Folketingets formand, Søren Gade (V), truffet beslutningen om at aflyse den planlagte spørgetime med statsminister Mette Frederiksen. 

Det oplyser Folketingets pressetjeneste. 

Dette skridt, taget efter opfordring fra De Konservative og efter drøftelser med partiernes gruppeformænd, markerer en pause i den politiske debat til fordel for eftertanke og hyldest.

Tirsdag vil i stedet for spørgetimen blive en dag for at ære Søren Pape Poulsens liv og virke. Søren Gade vil holde en mindetale, efterfulgt af et minuts stilhed. Ydermere vil Folketinget lægge blomster på Søren Papes plads i salen.

Søren Pape Poulsen vil blive husket for sit engagement og sine bidrag til dansk politik.