Joachim B. Olsen vil tage dagpengene fra nyuddannede: ‘Det giver ingen mening’

Står der til Liberal Alliance skal der skære i dagpengene ved at fjerne dimittendsatsen for nyuddannede. Samtidig bør også dagpengeperioden forkortes, forklarer Joachim B. Olsen.

Beskær danskernes dagpengeperiode og fjern dimittendsatsen for nyuddannede.

Sådan lyder de to hovedpunkter i et nyt udspil fra Liberal Alliance, hvor partiet lægger op til store ændringer på dagpengeområdet.

I et interview med Berlingske forklarer partiets finansordfører, Joachim B. Olsen, at landets dagpengemodtagere fremover skal have mindre at gøre godt med.

Læs også

Passagerer måtte evakueres: Mand anholdt for at sprøjte mystisk væske i toget

Først og fremmest ønsker partier helt at fjerne dimittendsatsen, som nyuddannede kan modtage, når de har færdiggjort en uddannelsen.

Ifølge Joachim B. Olsen ‘giver det ingen mening’, at man som nyuddannet kan få en dagpengeydelse, der er dobbelt så høj som SU. I stedet bør de færdiguddannede hurtigst muligt finde et arbejde.

Dernæst ønsker partiet at diskutere, om der ikke bør skæres et halvt år af den maksimale dagpengeperiode.

Læs også

Radikale stiller krav: Dette ord skal forbydes

- Dagpengeperioden er bestemt en diskussion værd. To år er lang tid og formentlig den længste dagpengeperiode i verden. Et halvt år mindre på dagpenge ville ikke gøre noget. Langt hovedparten af de ledige på dagpenge har alligevel fundet job efter maksimalt et år, så er de ude igen. Og halvandet års dagpengeperiode ville øge beskæftigelsen med 10.000 personer, lyder det fra Joachim B. Olsen.

Dagpengesystemet blev senest ændret i 2010, hvor dagpengeperioden blev sat ned fra fire til to år.

 

Dagens Gossip