Kæmpe selvmål af kulturformand: Nægter hårdnakket fadøl i hånden - Billedet viser noget andet

Foto: Gonzales Photo Kim MatthÄi Leland/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix

Rødovres kulturudvalg er kommet i medierne, efter at Ekstra Bladet har fået aktindsigt i den tur, de havde til Island. Særligt er historien gået viralt fordi, at formanden for kulturudvalget hårdnakket påstår, at hun ikke har en fadøl i hånden, selvom der er billeder af det.

Når politikere bruger borgernes hårdt optjente skattepenge på noget, der mest af alt virker som en luksus-badeferie, så er det forståeligt, at folk begynder at blive harme.

Det har været tilfældet, efter at Ekstra Bladet i dag har bragt en historie, hvor de har fået aktindsigt i Rødovres kulturudvalgs tur til Island.

Læs også

Hvis du ser sådan et mærke på dit barn, skal I hurtigst muligt på skadestuen

Turen bød nemlig på en tur i den skønne Blå Lagune, mens der også var plads til restaurantbesøg, hvor en af personerne købte en bøf til intet mindre end 450 danske kroner.

Selvom turen der bestod af udvalgets formand, Lene Due, næstformand Pia Hess Larsen, udvalgsmedlem Kim Drejer og kultur- og fritidschef Henning Elmelund bød på lidt for meget luksus for borgernes penge, så er det særligt en lille detalje, der har skabt stor debat om sagen.

Udvalgets formand Lene Due er nemlig blevet forelagt disse bilag samt et privatfoto, der er taget af politikerne, mens de hyggede sig i den blå lagune med fadøl i hånden.

Lene Due påstår dog hårdnakket, at det ikke er en fadøl hun har i hånden.

“Jeg har ikke nogen fadøl i hånden. Det ved jeg ikke, hvor du har fra,” fortæller Lene Due til Ekstra Bladets journalist, der fortæller hende, at han har et billede af det.

Lene Due fortsætter dog med at påstå, at hun ikke har en fadøl i hånden, men at hun ikke kan garantere for, hvad de andre medlemmer af kulturudvalget har i deres glas.

På billedet kan enhver dog tydeligt se, at indholdet i politikernes glas, ser identisk ud. En gylden substans med hvidt skum på toppen.

Formanden fortæller til Ekstra Bladet, at man faktisk slet ikke drikker øl i den Blå Lagune.

“Ja, dernede i vandet. Man drikker faktisk slet ikke fadøl i Den Blå Lagune. Det kan jeg sige. Da jeg er nede i vandet har jeg heller ikke en fadøl i hånden. Det er rigtigt, vi får det allesammen i sådan et plastikglas, som man får, når man er på festival,” fortæller hun hårdnakket til Ekstra Bladet.

Mange drikker fadøl i den Blå Lagune

Billedet og udtalelserne fra politikeren er blevet delt lynhurtigt på de sociale medier, hvor folk har svært ved at holde deres morsomme kommentarer tilbage.

Indtil videre lader det ikke til, at der er en eneste på det sociale medier Twitter, der tror på, at Lene Due ikke havde øl i sin ‘festivalskop’. Derudover har flere af brugerne på Twitter foretaget deres detektivarbejde, hvor det viser sig, at det er ganske almindeligt at drikke øl i den Blå Lagune, og at man snildt kan købe det på stedet.

Det viser blandt andet dette tweet fra Martin Olsen, der også viser billeder af flere personer, som holder identiske ‘festivalskopper’ med øl i, som de kopper Lene Due og resten af udvalget holder højt i vejret på billedet.

Prisen for en stor øl i den Blå Lagune er cirka 60 kroner.

 

Læs også

8 ting du omgående skal stoppe med på Facebook

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip