Konservative: P-vagter skal udskrive bøder til skraldesvin

Emil Ryttergaard

381 uger siden

|

04/04/2017
Politik
Foto: Polfoto
Foto: Polfoto
Når p-vagterne tjekker de parkerede biler, så skal vagterne fremover også have bødeblokken frem, når folk kaster affald på gaden eller i naturen, foreslår de Konservative.

Dagens topnyheder

En to-go kaffekop. En pose med McDonalds mad eller måske en tom pakke cigaretter. 

På vej ud af bilen eller på en helt almindelige gåtur ser nogle borgere måske sit snit til at dumpe det affald, der alligevel bare skulle stå i bilen. 

Men står det til de Konservative, så skal landets p-vagter fremover hive bødeblokken frem og notere de borgere, der smider affald på må og få, skriver Ritzau. 

Partiets miljøordfører, Mette Abildgaard vil nemlig have kommunernes p-vagter til at stå for opgaven med at holde øje med skovsvin og ansvarsløse borgere, der dumper deres eget affald offentlige steder. 

- Vi ser, at der bliver smidt rigtigt meget affald. Det går ud over naturen. Som reglerne er i dag, kan du få bøder på flere tusinde kroner, men der er ikke nok, der bliver straffet. Presset på politiet er stort. De har mange andre opgaver end at udskrive bøder, siger Mette Abildgaard.

Hun mener, at kommunerne sammen med regeringen skal finde en ordning, hvor p-vagterne alligevel kan holde øje med borgere, der sviner. 

Men det forslag får en hård medfart ved Københavns Kommune, hvor teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL), der mener, at opgaven fortsat skal varetages af politiet. 

- P-vagterne skal ikke agere politimyndighed og vurdere, hvem der smed hvilket affald eller smadrede en flaske. Der skal føres beviser. Og det er altså en opgave for politiet, siger Morten Kabell.

Samme udmelding kommer fra Reiner Burgwall, der er formand for teknik- og servicesektoren i fagforeningen FOA. Han mener, at p-vagterne risikerer flere trusler og konfrontationer. 

- Det vil indebære en lang række risici og ballade, hvis p-vagten skal stå og afgøre, hvem der har smidt et stykke tyggegummi på fortovet. Det skal være trygge og sikre forhold at arbejde under, siger Reiner Burgwall.