Kritik fra Mette Frederiksen vækker opsigt: Efterlyser ansvar

Skrevet af Nicolai Haugsted

2 uger siden

|

30/05/2024
Politik
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det var en frustreret statsminister, der gav sin mening om blå blok til kende.

Dagens topnyheder

Efter en lang dag med kritik rettet mod regeringen, fik statsminister Mette Frederiksen mulighed for at svare tilbage ved Folketingets afslutningsdebat klokken 01.30 natten til torsdag.

Statsministeren tog sin replik til at rette en skarp kritik mod blå blok for ikke at turde stille med en statsministerkandidat.

"Når man lytter til debatten i dag, er det at finde en borgerlig oppositionspolitiker, der vil påtage sig det tunge ansvar, ikke så let. Det er lettere at finde en far til et forældremøde, der vil skrive referat," sagde Mette Frederiksen.

Kommentaren kom efter, at hun havde beskrevet et fiktivt forberedelsesmøde mellem Liberal Alliance og Danmarksdemokraterne, hvor hun forestillede sig, at de to partier forsøgte at koordinere deres kritik af regeringen.

På det tænkte møde kunne alle enes om at kritisere regeringen og statsministeren, men da spørgsmålet om, hvem der skulle stille op som statsministerkandidat blev rejst, meldte ingen af de blå politikere sig.

En situation statsministeren kaldte "lidt akavet" midt i det åbne rum.

Det skriver Ekstra Bladet.

Da Troels Lund Poulsen overtog formandsposten for Venstre fra Jakob Ellemann-Jensen sidste efterår, gjorde han det klart, at han ikke havde statsministerposten i kikkerten på grund af partiets dårlige meningsmålinger.

Det har efterladt Danmark med kun én officiel kandidat til statsministerposten - nemlig Mette Frederiksen selv.

I den seneste tid har den socialdemokratiske leder intensiveret sin holdning, og opfordret Liberal Alliances Alex Vanopslagh til at melde sig som statsministerkandidat for at skabe en renere politisk debat.

Vanopslagh har godt bidt mærke i statsministerens opfordringer, og reagerede selv tidligere under afslutningsdebatten i Folketinget.

"Forleden opfordrede statsministeren mig i hvert fald til at melde mig på banen til at erstatte hende som statsminister. Det må have fået nogle øjenbryn til at løfte sig i de socialdemokratiske kaffeklubber," udtalte LA-formanden.