Liberal Alliance: Lad Mette Frederiksen gå direkte til Rigsretten

Foto: Shutterstock

Liberal Alliance stemmer for en rigsretssag, når et borgerforslag mod Mette Frederiksen skal drøftes i Folketinget. Det står klart efter Ole Birk Olesen i dag på Facebook har gjort det klart, at alle i Folketinget ved, at regeringen har brudt loven.

"Liberal Alliance vil stemme for borgerforslaget om en rigsret mod statsminister Mette Frederiksen," sådan starter Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance et opslag på Facebook.

Opslaget skal ses i forlængelse af, at et borgerforslag om at stille Mette Frederiksen for en rigsret netop har fået de 50.000 underskrifter, der skal til, før forslaget skal behandles af partierne på Christiansborg.

“Vi stemmer for borgerforslaget. Vi er helt enige i, at Mette Frederiksen er den rette at stille for en rigsret for minkskandalen. Beslutningen om at aflive alle mink blev truffet af regeringens koordinationsudvalg, hvor Mette Frederiksen sidder for bordenden, og vi ved - bl.a. fra Mette Frederiksens egne udsagn - at hun træffer alle vigtige beslutninger i regeringen," skriver Ole Birk i sin opdatering, der uden tvivl placerer Liberal Alliance på den fløj, der gerne vil stille Mette Frederiksen for en rigsret.

Ifølge den borgerlige politiker, så har alle Folketingets partier erkendt, at minkskandalen er et resultat af et lovbrud.

"Lovbruddet er erkendt af alle her, for en regering må kun gøre det, den har lov til, og der var ingen lov, som tillod regeringen at beordre alle mink aflivet og at love tempobonus til de avlere, som klarede det hurtigt. Vi støtter, at der skal nedsættes en kommissionsundersøgelse om sagen, for det er den proces, som et folketingsflertal ønsker, men stod det til os, så kunne vi godt gå direkte til Rigsretten, fordi lovbruddet her er erkendt af alle, også af regeringen. Vi behøver faktisk ikke at undersøge, om loven er brudt - det ved alle, at den er."

Det er dog stadig usikkert, hvor mange partier, der vil stille sig sammen med Ole Birk Olesen og Liberal Alliance og kræve, at Statsministeren stilles til ansvar overfor en rigsret.

Læs også

Borgerforslag: Mette Frederiksen skal stilles for en rigsret

 

 

 

Dagens Gossip