Måling: Danskerne vil have langt højere priser på cigaretter

Foto: Shutterstock.com

En stor del af den danske befolkning mener, at priserne på cigaretter skal have et nyk opad. Det betyder, at prisen i gennemsnit vil ligge på 60 kroner pr. pakke, hvis forslaget føres igennem.

Selvom der medfølger masser af negative konsekvenser ved rygning, så er der alligevel en stor del af befolkningen, der ikke kan lade de nikotinfyldte smøger være. Prisen på cigaretter er i forvejen forholdsvis dyr i Danmark, men mange mener, at de bør være endnu dyrere, da det kan have en præventiv effekt.

En ny måling som er foretaget af Norstat for Altinget og Jyllands-Posten viser nemlig, at hele 71 % er tilhængere af, at man hæver prisen til 60 kroner. Det er en stigning på cirka 50 % af de nuværende priser.

Hos den danske statsminister Lars Løkke Rasmussen, fortæller han også, at priserne på cigaretter, kan gå hen og blive et tema ved den kommende valgkamp, men at en forhøjelse af prisen ikke er en del af regeringens politik.

”Jeg vil tro, at vi kommer til at tale om det senere, både i valgkampen og efter næste valg,” fortæller Lars Løkke i et podcastinterview i Altinget omkring regeringens sundhedspolitik.

Liberal Alliance vil ikke bestemme over folks liv

Mange forebyggelseseksperter er enige i, at en forhøjet pris vil være en præventiv løsning til at stoppe unge med at ryge. Det er dog ikke alle partier, der er mener, at det er en god ide. Mens De Konservative har meldt ud, at det er en rigtig god ide, så springer Liberal Alliance i den anden grøft, hvor de mener, at afgifter ikke skal styre danskernes liv.

”Vi mener ikke, man skal bruge afgifter og skatter til at bestemme, hvordan folk skal leve deres liv, så længe det, de foretager sig, kun påvirker deres egen krop,” lyder det fra Liberal Alliances sundhedsordfører May-Britt Kattrup til samme medie.

Flere partier har endnu ikke meldt ud, hvorvidt de bakker op om et forslag til hævede afgifter på cigaretter, og det skyldes ifølge Altingets politiske kommentator Erik Holstein, at partierne lurepasser før valget, så de kan se, hvor opbakningen ligger fra danskernes side, før de vælger hvilken retning, de vil gå.

Læs også

Nu vil DSB have kunderne tilbage - Lancerer ny Orange-billet

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip