Mette Frederiksen begræder dødsfald

Foto: Shutterstock

Statsminister Mette Frederiksen udtrykker sin sorg over, at den 96-årige Thorkild Simonsen er gået bort.

Thorkild Simonsen, der tidligere har været borgmester i Aarhus og indenrigsminister, er gået bort efter længere tids sygdom.

Læs også

Fire personer fanget i forlystelse: Gik i stå 9 meter oppe i luften

Den tidligere politiker, der var medlem af Socialdemokratiet, blev 96 år. Han døde i sit hjem i Risskov, har hans familie oplyst til TV 2.

Og nu har den tidligere politikers dødsfald fået statsminister Mette Frederiksen til tasterne.

På det sociale medie Facebook har hun nemlig delt et kort opslag til ære for Thorkild Simonsen, som hun blandt andet kalder for 'enestående'

"Enestående Thorkild Simonsen er efter et længere sygdomsforløb afgået ved døden. Imponerende 96 år blev det til for den gamle kommunale Aarhus-kæmpe," skriver hun i sit opslag på Facebook.

Hun roser ham desuden også for at have været en dygtig borgmester og minister. Hertil fortæller hun også, at han gennem tiden har fungeret som nestor for flere socialdemokratiske politikere.

"Thorkild var en dygtig borgmester, minister og nestor for mange socialdemokrater. Pragmatisk og optaget af at løse opgaverne. Og dem har der været mange af i det lange aktive liv," lyder det fra hende.

Til slut skriver den danske statsminister, at hun mener, at det danske demokrati har meget at takke Thorkild Simonsen. Opslaget runder hun af ved at ære hans minde.

"Det danske demokrati har meget at takke Thorkild for. Og det samme har Socialdemokratiet. Æret være Thorkild Simonsens minde," runder hun af.

Familien har meldt ud, at den tidligere politiker vil blive bisat fra Aarhus Domkirke. De ved dog endnu ikke, hvornår bisættelsen vil finde sted.

Thorkild Simonsen var borgmester i Aarhus fra 1982 frem til 1997. Herefter blev han afløst af den socialdemokratiske borgmester Flemming Knudsen.

Læs også

29-årig kvinde raser mod bror, da hun opdager, hvem han har inviteret til sit bryllup

Efter at være stoppet som borgmester i Aarhus, blev han udpeget som indenrigsminister i Poul Nyrup Rasmussens regering, hvor han sad frem til 2000.

 

Dagens Gossip