Mette Frederiksen bekymret: "Vi risikerer at tabe kontrollen"

Foto: Shutterstock

Søndag er aften har Mette Frederiksen nok engang været ved tasterne og skrevet til danskerne. Som så ofte før er hendes foretrukne kanal, den Facebook-side, som mange danskere følger. Det er ikke en positiv Mette Frederiksen, der adresserer de nye covid19-problemer.

"Det er søndag aften. Jeg nærstuderer tal og opdateringer om covid-19 fra Danmark og resten af verden. Er opmuntret af, at smittetallene herhjemme falder, og at vaccinerne er kommet så flot fra start. Men er samtidig bekymret. Og det må jeg dele med jer," starter Mette Frederiksen sit indlæg.

Læs også

Borgerforslag: Mette Frederiksen skal stilles for en rigsret

Selvom de nyeste smittetal falder og man umiddelbart kunne tro, at der var styr på coronasmitten i Danmark, så er Statsministeren ikke lige så optimistisk:

"For til trods for faldende smittetal er den britiske mutation på vej frem. Og vi modtager ikke vacciner hurtigt nok til at vinde det kapløb. Derfor skal smittetallet længere ned," fortsætter hun. Den britiske mutation er sammen med den sydafrikanske mutation en af de store hovedpiner lige i øjeblikket. Når der samtidig ikke kommer så mange vacciner, som først antaget, så begynder kapløbet at se snævert ud, og det pointerer Statsministeren i sit indlæg, der samtidig rummer en skideballe til flere danskere.

"Det hjælper ikke på situationen at politiet i denne weekend har måtte opløse fester, og at der igen er fokus på lempelse af besøgsrestriktioner på plejehjem. Vi er slet ikke i mål endnu med at passe på de sårbare," skriver hun og giver dermed en bredside til alle de, som ikke overholder restriktionerne.

"Lur mig om ikke der i de kommende dage og uger vil komme pres på regeringen: “Åbn op”, vil der blive sagt.

Mit svar er og vil være det enkle og nedslående: Vi risikerer at tabe kontrollen. Vi skal have smitten ned. Vi bliver nødt til at holde fast og kæmpe videre," slutter Statsministeren af.

Du kan læse hele hendes indlæg her:

 

 

 

Dagens Gossip