Mette Frederiksen nægtede at besvare spørgsmål otte gange

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Statsminister Mette Frederiksen nægtede otte gange at svare på et konkret spørgsmål fra journalister.

Statsminister Mette Frederiksen er ikke villig til at svare på spørgsmål om sager om dobbeltstraf for coronaforbrydelser. Hele otte gang afviste hun i forbindelse med statsministerens spørgetime at svare på spørgsmålene, da hun ikke ville tale om verserende sager.

Læs også

Molly Egelind indlagt

Det skriver Ekstra Bladet

End ikke i de tilfælde, hvor journalisterne stillede principielle spørgsmål eller spørgsmål til lovgivningen, ønskede statsminister Mette Frederiksen at udtale sig. 

I stedet henviste hun hver gang til Justitsminister Nick Hækkerup, der sandsynligvis kan se frem til at få flere henvendelser fra danske journalister. 

Spørgsmålene kommer i kølvandet på, at der i forbindelse med en række coronademonstrationer er flere personer, der har modtaget straffe, der er blevet fordoblet. 

Blandt andet blev en fredag en 30-årig kvinde idømt to års fængsel, efter hun ved en Men In Black-demonstration i København 9. januar holdt en tale foran de øvrige demonstranter, der deltog ved den meget omtalet demonstration. 

"Er I klar til at gå rundt og smadre byen på en ikke-voldelig måde?" spurgte kvinden de øvrige demonstranter, der var til stede. 

Efterfølgende er der flere partier, der har udtalt, at de er af den opfattelse, at der er tale om en for hård dom. Det er blandt andet noget, som de to støttepartier SF og Enhedslisten har bakket op om. 

Det er dog ikke den eneste sag, der har været omtalt i forbindelse med dobbeltstraf for coronaforbrydelser. Der er nemlig flere andre sager, der lige nu bliver behandlet af de danske domstole.

Læs også

“Et helt rimeligt krav”: Nu skal du kunne føre en samtale på dansk i dette job

Foruden førnævnte sag, er der også en 29-årig kvinde, der er tiltalt for coronarelateret vold på en bar, hvor hun angiveligt skulle have spyttet og råbt, at hun var smittet med coronaviru

 

Dagens Gossip