Mette Frederiksen truede med politianmeldelse: 'Jeg er simpelthen rystet'

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Danmarks statsminister, Mette Frederiksen, truede angiveligt en chefredaktør med politianmeldelse, hvilket har fået Alex Vanopslagh op af stolen.

Liberal Alliance-formand Alex Vanopslagh lægger ikke skjul på, at han er utilfreds med Mette Frederiksen. I et opslag på Facebook skriver han nemlig, at den danske statsminister er 'skidt for folkestyret'.

Læs også

Inger Støjberg droppet af Ekstra Bladet

Opslaget er skrevet med afsæt i nyheden om, at Mette Frederiksen angiveligt skulle have truet Berlingskes chefredaktør med en politianmeldelse.

Dette skulle være sket mens avisen arbejdede på en historie om, at Statsministeriets departementschef indkøbte nye telefoner i de dage, hvor sagen om regeringens slettede SMS'er blev diskuteret på sit højeste.

"Jeg er simpelthen rystet. Landets statsminister truede Berlingskes chefredaktør med politianmeldelse, mens Berlingske arbejdede på en historie om, hvordan Statsministeriets departementschef indkøbte nye telefoner - netop i de dage, hvor regeringens sms-sletning blev diskuteret på de højeste nagler," skriver Alex Vanopslagh.

Vanopslagh skriver, at der er delte meninger om historien fra Berlingske, men han slår fast, at det ikke har 'gang på jord at landets statsminister truer frie medier på den måde'. Derudover skriver han, at Mette Frederiksen bør give Berlingske en undskyldning.

"Man får nærmest det indtryk, at Mette Frederiksen kunne ønske sig genindføre blasfemiparagraffen og lade den omfatte kritik af Socialdemokratiet," lyder det også fra Alex Vanopslagh.

Han bruger desuden sit Facebook-opslag til igen at rette kritik af regeringen for deres håndtering af de slettede SMS'er. Han mener nemlig, at de 'aktivt modarbejde Minkkommisionen'.

"Og lad os også lige minde hinanden om, at regeringen ikke bare slettede de sms'er, der kunne belyse deres grundlovsbrud, men også aktivt modarbejdede Minkkommissionens mulighed for at blive bekendt med det," skriver han.

Fra Liberal Alliance-formanden lyder det ligeledes, at vi lever i et land, hvor regeringen har udryddet et helt erhverv på ulovlig vis, modarbejder sagens opklaring, og truer en chefredaktør, der vil bringe en kritisk historie.

Tilsyneladende mener Alex Vanopslagh, at vores demokrati ikke længere er, som det skal være, og det er ikke noget, der huer ham.

Læs også

Derfor kan du se langt efter din overskydende Skat i morgen

"Tingene skrider i vores demokrati i disse år. Jeg bryder mig ikke om det. Jeg mener ikke, at det er sundt for folkestyret, at Mette Frederiksen har regeringsmagten i Danmark," runder han sit opslag af, som kan ses herunder:

 

Dagens Gossip