Minister langer ud efter dansk sanger: Han er dårligt integreret

Skrevet af Nicolai Busekist

22/12/2023
Foto: Pressefoto/Venstre
Foto: Pressefoto/Venstre
Han har langet ud efter den danske sanger, som han beskylder for at være dårligt integreret.

Mest læste i dag

I forbindelse med krigen mellem Israel og Palæstina har flere kendisser blandet sig i debatten. En af dem, der har været meget højlydt, er sanger Isam B. Han er blandt andet kendt fra bandet Outlandish og er optaget i den danske Højskolesangbog.

Han er kommet med op til flere udtalelser om både Palæstina og Hamas, som har forårsaget harme hos mange. Blandt andet har han udtalt, at Hamas ikke er en terrororganisation. I samme ombæring gjorde han det dog klart, at han fordømmer drab på civile.

Dette har nu fået Venstres kirkeminister, Morten Dahlin, til at reagere. Han har udtalt, at han ser Isam B. som et eksempel på 'dårligt integration'.

"Jeg synes, det, han siger, er udtryk for dårlig integration," siger han i et interview i podcast 'Slottet og Sumpen' ifølge B.T.

Her taler han primært om det faktum, at den danske sanger flere gange har slået fast, at han ikke anser Hamas som værende en terrororganisation

"Hamas er en terrororganisation. Og jeg synes, at det, vi ser med Isam B., i virkeligheden er meget sigende for den debat om integration, vi har her i landet. For alle vil jo sige, at sådan en som ham er velintegreret," siger han også.

Derefter bliver han spurgt direkte, hvorvidt han selv mener, at Isam B. er velintegreret i Danmark. Her svarer han, at han mener, at der er nogle grundlæggende ting, der er enighed om i Danmark, hvilket er, at 'folk, der myrder civile mennesker i terrorangreb, er terrorister'.

Hertil retter han også kritik af Isam B., da han mener, at han 'tuder'. Han har nemlig udtalt sig om, at hans ytringsfrihed bliver krænket, men samtidig har han fået mulighed for at fremføre sine holdninger og synspunkter i en af Danmarks største aviser.

Dette har fået Morten dahlin til at sige, at han 'i den grad har en mikrofon', og at han 'tuder'.