Nu får sag om våbenindkøb konsekvenser: Han er færdig

11/08/2023 17:01

Nicolai Busekist

Politik
Foto: Pressefoto/Venstre
Foto: Pressefoto/Venstre
Den store skandaler om de israelske kanoner har fået konsekvenser, da der bliver sagt farvel til Morten Bæk, der var departementschefen i Forsvarsministeriet.

Mest læste i dag

Forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen havnede i modvind, efter at have oplyst Folketinget om, at man skulle slå til inden for få dage, hvis man ville købe en række israelske kanoner.

Blev der ikke slået til inden for den korte tidsfrist, ville det ikke længere være muligt at købe disse kanoner, lød det.

Efterfølgende har det vist sig, at der ikke var hold i denne oplysning. Det har resulteret i, at Jakob Ellemann-Jensen har været nødt til at undskylde for at have videregivet forkerte informationer til Folketinget.

Ydermere udtalte han i denne forbindelse, at han påtager sig det fulde ansvar. Alligevel har han hele tiden holdt fast i, at det var hans embedsfolk, styrelse og departement, der ikke udførte sit arbejde godt nok.

Af denne grund har Jakob Ellemann-Jensen også nægtet at forlade sin job, selvom han tidligere har kritiseret statsminister Mette Frederiksen for at tørre Minksagen af på sit embedsværk.

Sagen har nu fået konsekvenser, men ikke for Venstre-formanden. Derimod er det departementschefen i Forsvarsministeriet, Morten Bæk, der nu er færdig på sin post.

"Jeg har meddelt Morten Bæk, at jeg ikke længere har tillid til ham som departementschef," siger Jakob Ellemann-Jensen på et pressemøde fredag eftermiddag ifølge Ekstra Bladet.

Forsvarsministeren har truffet sin beslutning om at afskedige Morten Bæk, da den redegørelse, der blev fremlagt forleden, ikke var fyldestgørende. Det skyldes, at der ikke var medtaget et første udkast til et aktstykke

Jakob Ellemann-Jensen fortæller ligeledes, at der ikke har været tale om forcerede redegørelser. Derimod har der været god tid til at lave dem. Derfor ønsker han nu, at der bliver udført en uvildig undersøgelse af, hvad der er gået galt.

"Der er så mange spørgsmål, som ikke er besvaret. Jeg ser på det her med meget stor alvor," siger han også.