Nu reagerer Mette Frederiksen

Foto: Shutterstock

Statsminister Mette Frederiksen har nu meldt ud, efter Søren Pape Poulsen har meldt sit kandidatur som statsminister.

Til det kommende folketingsvalg kommer Mette Frederiksen ikke blot til at stå overfor én, men derimod to borgerlige statsministerkandidater.

Læs også

Søren Pape melder ud: Jeg vil være statsminister

Det kommer derfor ikke til at foregå som i 2019, hvor hun kun var oppe imod én kandidat, da hun vandt over Lars Løkke Rasmussen, der dengang var den eneste borgerlige kandidat.

Grunden til, at Mette Frederiksen denne gang bliver nødt til at tage kampen op imod to kandidater er, at Søren Pape Poulsen, der er politisk leder for Det Konservative Folkeparti, mandag har meldt sit kandidatur som statsminister.

Det har fået Mette Frederiksen til at melde ud – og det er ikke i positive vendinger. Hun mener nemlig først og fremmest, at det er forvirrende.

"Først og fremmest skaber det en masse forvirring. Både om, hvem der er oppositionsleder, og hvem man kan forvente, man vil stille med som egentlig statsministerkandidat," siger Mette Frederiksen til DR, og fortsætter:

"Det er da noget forvirrende, at man i en opposition ikke engang kan gøre op med sig selv, hvad det er for en kandidat, man skal have til statsministerposten."

Hertil hæfter hun sig også ved, at Søren Pape Poulsen har gjort det klart, at han vil gå til valg på, at han vil afskaffe retten til at gå tidligt på pension.

Læs også

Nu beder politiet offentligheden om hjælp: Hvor er 17-årige Jennifer

Derfor mener hun, at det kommende folketingsvalg, som endnu ikke er blevet udskrevet, vil blive en folkeafstemning om den såkaldte Arne-pension.

 

Dagens Gossip