Ny aftale: Nu skal børn mindre i skole

Skrevet af Henrik R

30/01/2019
Det er bestemt ikke alle, der har været glade for skolereformen fra 2014. Politikerne har dog lyttet til en del af kritiken, og de er derfor kommet frem til en ny aftale, hvor de mindste børn, nu skal kortere i skole.

Dagens topnyheder

Da der blev lavet en ny skolereform i 2014, medførte det, at eleverne skulle markant længere i skole. Den reform har fået meget kritik for både elever og forældre, da eleverne ikke var opmærksomme nok på undervisningen sidst på dagen, og samtidig havde svært ved at nå deres daglige aktiviteter.

Politikerne har lyttet til kritikken, og det betyder for eftertiden, at de yngste elever kommer til at få færre timer i forhold til det oprindelige udspil. Eleverne fra 0. til 3. klasse skal således tre lektioner mindre i skole om ugen.

”Vi har lyttet til eleverne, lærerne og alle skolefolkene derude. Vi har forkortet skoledagen - især for de små,” lyder det fra undervisningsminister Merete Riisager ifølge TV2.dk.

Så meget går børn i skole i dag

Da den nye skolereform blev præsenteret i 2014, betød det, at eleverne i folkeskolen skulle have flere lektioner. Eleverne fra 0. til 3. klasse skulle op på 30 timers undervisning om ugen. Elever fra 4. til 6. klasse skulle op på 33 timer om ugen, mens eleverne fra 7. til 9. klasse skulle helt op på 35 timer om ugen, hvilket blot er tre timer fra en helt almindelig arbejdsuge for en gennemsnitlig dansker.

I første omgang bliver der ikke pillet ved timeantallet hos eleverne fra 4. til 9. klasse, mens eleverne fra 0. til 3. klasse kommer til at få 27.8 timer om ugen i stedet for de nuværende 30 timer.

Hos venstre er Finansminister Kristian Jensen også godt tilfreds med den nye ændring, som han mener, vil give børnene mere frihed.

”Justeringerne betyder, at vi får skabt mere frihed, en kortere skoleuge og større faglighed,” lyder det fra finansministeren ifølge TV2.

Foruden de færre timer til de yngste elever, så er der også mulighed for, at eleverne fra 4-9 klasse kan gå to timer ned i undervisning, mens elever der går til konfirmandforberedelse kan gå yderligere halvanden time ned.

Derudover vil der også blive fokuseret på, at eleverne skal blive bedre til at læse, så der overordnet set vil blive færre svagt læsende elever, og der vil komme en reducering af vikarer, men til gengæld vil der komme bedre kvalificerede vikarer i folkeskolen.