Ny aftale på plads: Gifte par med børn skal vente længere på skilsmisse

Forældre skal fremover vente længere på at blive skilt.

Det skal ikke længere være muligt at lade sig skille med et par enkelte klik inde på Borger.dk. I hvert fald ikke for par med børn.

Folketinget er i dag nået til enighed om, at gifte forældre fremover skal igennem en såkaldt refleksionsperiode på tre måneder, efter at de har besluttet at lade sig skille.

I dag skal der ikke mere end et NemID og 420 kroner til, men fremover skal gifte par med børn altså først igennem en periode, som politikerne kalder 'tid til eftertanke'. Det fremgår af en ny aftale, som netop er faldet på plads med opbakning fra samtlige partier.

Børne- og socialminister Mai Mercado (K) er glad for, at partierne er nået til enighed om en aftale, som tilgodeser børnene: 

- Vi har nået et rigtig godt kompromis med en refleksionsperiode med rigtig meget indhold, siger hun. I refleksionsperioden bliver både forældre og børn tilbudt rådgivning. En del af rådgivningen vil blandt andet handle om at sikre, at forældrene er afklarede med deres valg, og hvad det kommer til at betyde for barnet, siger hun til DR Nyheder.

Læs også

Løkkes kone skaffede ekstra billetter til lukket intimkoncert med Rasmus Seebach

Frem til aftalen var det også på tale - især fra Socialdemokratiets side - at par med børn skulle tvinges til at modtage rådgivning i forbindelse med en skilsmisse. Det skrev Dagens.dk om her.

Den idé er dog ikke blevet vedtaget som en del af aftalen. Det fremgår i stedet, at det bliver frivilligt, om skilsmisseforældre vil have rådgivning.

Pernille Rosenkrantz-Theil ser alligevel positivt på det endelige resultat.

- Vi får vendt systemet fuldstændig på hovedet og får hjulpet børn meget mere nænsomt gennem en skilsmisse. Vi har endelig fået et system, der ikke fokuserer på forældrene, men på børnene, siger hun til DR Nyheder.

46,75 procent af alle danske ægteskaber fører til skilsmisse. I alt blev 15.469 danske par skilt sidste år.

Hele den nye aftale kan læses på Socialministeriets hjemmeside her.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip