Ny meningsmåling: Ét parti står til at tabe stort

Kampen om statsministerposten kommer formentlig til at være mellem Mette Frederiksen (S) og Jakob Ellemann-Jensen (V) / Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Hvis der var folketingsvalg i morgen, var der især ét parti, som ville tabe stort.

En ny meningsmåling fra Voxmeter viser, at Socialdemokratiet har formået at vende de sidste mange ugers nedgang til fremgang. 

Sådan ville danskerne ifølge en ny meningsmåling stemme, hvis der var valg i morgen / Foto: Voxmeter

Partiet står nemlig til at få hele 26,3 procent af stemmerne, hvilket vil give dem samme antal mandater som ved valget; nemlig 48. 

Læs også

Anders Fogh: " Putin har opnået det stik modsatte af, hvad han ønskede"

Generelt er der ikke sket voldsomt meget i rød blok, som står til at få 93 mandater - præcis samme antal som ved valget. 

Den store forskel ligger i, at De Radikale og SF udveksler lidt mandater til SF's fordel. 

I blå blok er der dog sket store forandringer, da især Venstre ifølge den nye meningsmåling ser ud til at blive valgets helt store taber. 

Selvom partiet fortsat står til at blive det suverænt største i blå blok, og Jakob Ellemann-Jensen derfor ser ud til at blive blå bloks statsministerkandidat, er det en gedigen vælgerlussing, hvis resultatet til næste valg bliver som i meningsmålingen. 

Venstre spåes nemlig 'kun' at få 17,2 procent af stemmerne, hvilket vil betyde, at partiet mister hele 12 mandater. 

Dansk Folkeparti har ligeledes tabt mange vælgere.

Til gengæld har De Konservative, Nye Borgerlige og Liberal Alliance fået en del flere tilhængere, men Ellemann-Jensen må stadig siges at være blå bloks statsministerkandidat, selvom det bliver svært at overgå rød blok. 

Især stemmespild i blå blok kan være en stopklods for blokkens statsministerkandidat, da både Lars Løkke Rasmussens Moderaterne og Kristendemokraterne ligger under spærregrænsen med henholdsvis 1,5 og 0,9 procent af stemmerne. 

Derudover spåes Frie Grønne, Veganerpartiet og Alternativet også alle sammen til at ligge langt under spærregrænsen på to procent.

Læs også

Josef Fritzl skal flyttes til mindre sikkert fængsel og kan søge om prøveløsladelse: Nu blander Højesteretten sig

 

 

Dagens Gossip