Ny stor aftale vedtaget: Det får det af betydning for dig

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

En ny stor politisk aftale er blevet vedtaget, og den kommer til at få stor betydning for dig. Dog først fra juli 2021 hvor aftalen begynder.

Fra den 1. juli 2021 skal du til at vænne dig til et nyt system i hverdagen. Folketingets partier med undtagelse af Dansk Folkeparti er blevet enige i, at der skal ske nyt vedrørende affaldssortering i Danmark.

De har derfor vedtaget en ny politisk aftale, og det kommer til at få stor betydning for dig.

Læs også

Tragisk ulykke: Ung mand har mistet livet

Helt kort og kontant betyder det, at du fra den pågældende dato skal begynde at sortere dit affald i ti forskellige typer.

Dette skal du sortere

Det er disse ti typer, du skal sortere dit affald i fra den 1. juli 2021.

Mad, papir, pap, metal, glas, plast, tekstil samt drikke- og fødevarekartonner, restaffald og farligt affald.

“Vi har brændt for meget plastik af. Nu skal vi til at genanvende mere plastik. Vi skal sortere ti typer affald, så det vil kræve noget af os alle sammen. Til gengæld vil det være godt for miljøet og klimaet, og det vil sikre grønne arbejdspladser,” fortæller miljøminister Lea Wermelin ifølge B.T.

Det er ikke kun sorteringen, der bliver en del af forandringen fra 2021. Der kommer også til at ske en lukning af flere forbrændingsværker i Danmark.

I øjeblikket er der 23 forbrændingsværker i Danmark, men det er for meget. I den kommende tid vil miljøministeriet derfor undersøge, hvilke forbrændingsværker der er mindst klimavenlige, og det vil altså blive dem, der lukker.

Læs også

Nye forhandlinger på bordet: Dette kan du se frem til

 

Dagens Gossip