Nyt forslag: Der skal være røgfri arealer udenfor i København

Emil Ryttergaard

376 uger siden

|

09/05/2017
Det skal være slut med at stå og ryge på sidelinjen ved fodboldbaner eller ved børnenes skolegård, hvis det står til politikerne i Københavns Kommune.

Dagens topnyheder

Når børnene står på skateboard i offentlige parker eller leger i skolegården, så skal det være slut med at forældrene står og ryger på sidelinjen. 

Sådan lyder et forslag i den seneste rapport fra Københavns Kommunes sundhedsudvalg, skriver Berlingske

- Først og fremmest handler det om at beskytte børn mod passiv rygning. Men voksne er jo også rollemodeller, og derfor skal der ikke stå nogen ved siden af og ryge, når børnene løber rundt og spiller fodbold i f.eks. Nørrebroparken. Der skal ikke ryges dér, hvor børnene er, siger sundhedsborgmester i Københavns Kommune, Ninna Thomsen (SF), til Berlingske. 

Nu vil Sundhedsforvaltningen undersøge præcis, hvor de røgfrie arealer skal indføres og hvor mange udendørs arealer, der skal være røgfri og udstyres med skilte, der henstiller til at folk lader cigaretpakken blive i lommen.  

Forslaget møder dog kritik af tænketanken CEPOS, der ikke mener, at det er kommunens opgave at blande sig i borgernes rygevaner. 

- Vi betaler ikke skat for, at kommunen skal gå ind og moralisere over for os som borgere. Det er ikke kommunens rolle, siger velfærdspolitisk chef i den borgerlige-liberale tænketank til Berlingske. 

Ifølge rygeloven må offentlige og private arbejdspladser godt indføre udendørs arealer, hvor man henviser til at der ikke ryges udenfor. 

Det har DSB blandt andet gjort på deres udendørs perroner, men også flere af landets hospitaler har valgt at forbyde rygningen udenfor på arbejdspladsens område.