På grund af corona: Folketinget forlænger regelændring

Foto: Shutterstock.com

Folketinget har netop vedtaget en forlængelse af den midlertidige pause, som der har været med 225-timers reglen.

Coronavirussen har haft stor effekt på mange menneskers liv. Flere har mistet deres job, og det betyder, at mange mennesker er gået fra et arbejde til kontanthjælp.

På kontanthjælp i Danmark er der visse krav. Blandt andet at man skal arbejde minimum 225 timer om året, hvis man gerne vil have fuld ydelse.

Læs også

Mette Frederiksen i dybfølt farvel

Den regel blev dog midlertidigt suspenderet i begyndelsen af coronaepidemien, da det ville være rigtig svært for mange at nå det timetal, når store dele af landet var lukket ned.

Selvom coronavirussen er under kontrol i Danmark, og store dele af landet er åbnet op igen, så har et bredt flertal i folketinget alligevel valgt at forlænge pausen

“Mange har mistet jobbet pga. coronaen, og det har i en længere periode været sværere at få job. Derfor satte vi kravet om at arbejde ved siden af kontanthjælpen på pause i foråret. Den periode forlænger vi nu på linje med dagpenge, hvor man frem til efteråret ikke bruger af retten til dagpenge,” fortæller beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard i en pressemeddelelse, hvor han uddyber: 

“Det ændrer ikke på, at vi har coronaen så meget under kontrol, at store dele af samfundet er åbnet. Det betyder også, at vi skal have gang i økonomien og i beskæftigelsesindsatsen igen. Vi er godt i gang med at udfase hjælpepakkerne og sætte gang i økonomien, ikke mindst med den sommerpakke, Folketinget for nylig har vedtaget. Det skal være med til at sikre, at der kommer mere gang i hjulene og bliver behov for flere medarbejdere,” fortæller han i pressemeddelelsen

Forlængelsen af den midlertidige pause betyder, at man ikke skal arbejde 225 timer i løbet af året, for at være berettiget til fuld ydelse i 2020.

Læs også

Mand fik bøde på 3.700 kroner, fordi han pruttede højlydt foran politiet

 

 

Dagens Gossip