Paludan-drama får konsekvenser: Har ført til aflyst møde om Nato

Foto: Shutterstock

Rasmus Paludan har igen gjort sig bemærket med afbrænding af koranen. Denne gang har det dog fået konsekvenser for andre end ham selv.

Tyrkiet har valgt at aflyse et planlagt møde med Sverige og Finland, hvilket sker i kølvandet på den store kritik, der har været af den seneste Rasmus Paludan-demonstration.

Læs også

TV2-profil bekræfter: Ny sæson på vej af populær serie

Ifølge nyhedsbureauet Reuters var det planen, at der på dette møde skulle have været talt om Sverige og Finlands potentielle medlemskab af Nato.

Det har vakt stor harme i Tyrkiet, at den dansk-svenske politiker Rasmus Paludan udførte en demonstration i Stockholm.

Den seneste demonstration, der fandt sted lørdag i Stockholm, bød bl.a. på, at Paludan brændte en koran foran den tyrkiske ambassade i den svenske hovedstad.

Det har ført til, at det i forvejen anspændte forhold mellem Sverige og Tyrkiet er blevet forværret. Det kan vise sig at få store konsekvenser for svenskernes muligheder for at blive optaget i Nato.

Til trods for det noget anspændte forhold, var der lavet en aftale om, at Tyrkiet skulle have mødtes med Sverige og Finland i februar, hvor de skulle have talt om de to nordiske landes Nato-ansøgning.

Men nu står det klart, at det ikke kommer til at ske. Ifølge Reuters er det, det tyrkiske medie TRT Haber, der har bragt historien om, at det er Paludan-demonstrationen, der har ført til, at mødet er blevet aflyst.

Indtil videre er der dog ikke blevet frigivet information om, hvorvidt det aflyste møde vil blive afholdt på et andet tidspunkt.

Og det er ikke blot i Tyrkiet, at Paludan har gjort sig til en upopulær mand. Også det amerikanske udenrigsministerium har reageret på politikerens seneste koranafbrænding foran den tyrkiske ambassade i Stockholm.

Ministeriets talsmand, Ned Price, har kaldt det for en meget respektløs handling at brænde en bog, der for mange personer verden over er hellig.

Læs også

Dejligt nyt til 18.500 danskere: Får penge tilbage

"Noget kan være lovligt, men rent ud forfærdeligt," lød det fra ham i denne forbindelse, skriver Ritzau.

 

Dagens Gossip