Pludselig udmelding: Dropper Folkemødet efter kontroversiel opfordring

Nicolai Haugsted

2 uger siden

|

05/06/2024
Politik
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Folkemødets opfordring er ikke blevet mødt lige vel af alle - og nu får det konsekvenser.

Dagens topnyheder

Politikernes store forsamling bliver en mand i undertal i år.

Benny Engelbrecht, Socialdemokratiets finansordfører, har valgt at trække sig fra deltagelsen i årets Folkemøde på Bornholm.

Beslutningen kommer efter en kontroversiel opfordring fra Folkemødets ledelse om at overveje at invitere demonstranter på scenen, hvis de afbryder arrangementer og debatter.

Berlingske rapporterer, at Engelbrecht, som skulle have deltaget i flere debatter, nu ikke vil være til stede på grund af Folkemødets alternative bud på debatløsning. Han mener, at denne opfordring giver Palæstina-aktivister og andre mulighed for at kortslutte debatter og arrangementer.

“Det er klart, det er kontroversielt. Jeg har overvejet grundigt, om jeg skulle sige det. Og jeg vil også gerne understrege, at jeg ikke siger det på vegne af Socialdemokratiet eller regeringen. Jeg siger det, fordi det er min holdning,” forklarer Engelbrecht til Berlingske.

Han opfordrer samtidig Folkemødets bestyrelse til at overveje ledelsens beslutninger nøje.

Ikke den eneste

Engelbrecht står ikke alene med sin kritik.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt har også udtrykt sin bekymring på det sociale medie X, hvor han kritiserer Folkemødet for at gå “intolerancens ærinde” og opfordrer til øjeblikkelig handling.

Efter den oprindelige udmelding om at invitere demonstranter på scenen, har Folkemødets ledelse præciseret, at personer, der bevidst ødelægger debatter, ikke er velkomne til debatten.

Trods præciseringen har formanden for Folkemødet, Vibe Klarup, og direktør Peter Christiansen valgt ikke at kommentere kritikken fra Engelbrecht.

Folkemødet afholdes i år fra 13.-15. juni.