Politiker melder Mette Frederiksen til 'Luksusfælden'

Foto: Shutterstock

Ikke alle er tilfredse med statsminister Mette Frederiksens syn på økonomi. Derfor er hun nu blevet tilmeldt 'Luksusfælden'.

Statsminister Mette Frederiksen afholdt onsdag pressemøde i fællesskab med finansminister Nicolai Wammen, klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen samt erhvervsminister Simon Kollerup. Pressemødet blev afholdt i Spejlsalen i Statsministeriet.

Læs også

Dansk bank med fantastisk nyt: Nu får du penge for det

Her præsenterede regeringen et prisloft, der skal give danskerne mulighed for at indefryse deres den del af deres regninger på el, gas og fjernvarme, der ligger over prisniveauet fra sidste efterår.

Det betyder dog ikke, at man slipper for at betale den yderligere udgift. Derimod får man mulighed for at afdrage den resterende del af regningen over en periode på fem år.

Konkret anbefaler regeringen, at prislofterne sættes til: 15,45 kroner pr. kubikmeter gas, 1,87 kr. pr. kilowatt-time for varmepumper og elpaneler, 1,44 kr. pr. kilowatt-time for fjernvarme samt 2,99 kr. pr. kilowatt-time for el (belysning med videre).

Faktum er dog, at der ikke er tale om et egentligt prisloft. Priserne stopper nemlig ikke, når de når ovenstående niveau. Derimod får danskerne blot mulighed for at udskyde den del af regningen, der overstiger dette.

Det har medført, at regeringen fra flere sider har fået stor kritik for deres forslag. Mange har sammenlignet det med at 'tisse i bukserne, for at holde sig varm', da betalingsproblemerne blot vil blive udskudt.

En af dem, der tilsyneladende ikke er fan af det nye forslag fra regeringen, er Nye Borgerlige-politiker Lars Boje Mathiesen.

I stedet for blot at give udtryk for sin utilfredshed, har han dog valgt at gå skridtet videre. Han har simpelthen valgt at melde Mette Frederiksen til 'Luksusfælden'.

"Så gik den ikke længere. Mette Frederiksen er nu tilmeldt Luksusfælden, da hun tydeligvis ikke forstår forskellen på et prisloft og afbetaling," skriver han.

Nye Borgerlige-politikeren lægger derfor ikke skjul på, at han er blandt de personer, der ikke mener, at regeringens forslag kan betegnes som et egentligt prisloft.

Læs også

Martin hjælper andre i nød: “Jeg tør spørge, om nogen har brug for hjælp”

Derimod tilbydes danskerne en afdragsordning, der giver dem mulighed for at fordele varme- og energiudgifter over fem år.

 

Dagens Gossip