Rød blok mister stemmer: Ét parti taber stort

Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix

En ny meningsmåling viser, at særligt ét parti har mistet sin opbakning.

Siden folketingsvalget i 2019 har verden ændret sig mere, end vi er vant til på én valgperiode. 

Den socialdemokratiske regering har båret Danmark gennem en flere år lang coronapandemi, krig i Ukraine og den hårdeste økonomiske krise i mange år, men det er langt fra alle, der mener, at regeringen har klaret det lige godt. 

Læs også

Seniorpræmie på mere end 70.000 kroner skattefrit: Sådan får du den

Meningerne om regeringen og statsminister Mette Frederiksen er således mange, men hvordan danskerne virkelig føler om den omdiskuterede statsminister, finder vi snart ud af, da der skal afholdes folketingsvalg inden d. 4. juni næste år, og trods stor og bred kritik af Mette Frederiksen ser det ud til, at Social Demokratiet fortsat har mange tilhængere. 

Det viser en ny meningsmåling, som Voxmeter har lavet d. 20. juni. 

Her kan man således læse, at antallet af stemmer på Social Demokratiet faktisk er steget en lille bitte smule, og at partiet derfor må forvente at få samme antal mandater som ved valget; nemlig 48. 

Hvis det kommer til at ske, bliver Social Demokratiet Danmarks suverænt største parti, da det næststørste forventes at blive Venstre med 31 mandater, hvilket er hele otte færre end hvad partiet fik ved sidste valg. 

Alligevel er det ikke Venstre, det står værst til hos, da Dansk Folkeparti lige nu står til at miste halvdelen af deres mandater og dermed blive valgets helt store taber.

Derfor kan man måske fristes til at tro, at blå blok bliver valgets taber, men det er langt fra sikkert, da især Det Konservative Folkeparti og Nye Borgerlige har fået medvind. 

Begge partier estimeres således til at få mere end dobbelt så mange mandater, som de har lige nu, ligesom også Liberal Alliance står til næsten en fordobling. 

Rød blok står derfor til at miste ni mandater siden sidste valg, mens blå blok står til at få tre ekstra mandater, hvilket dog ikke ændrer på, at rød blok ser ud til at blive størst med 50 procent af stemmerne og 87 mandater. 

Selvom rød blok altså mister stemmer, forventes blokken og Social Demokratiet alligevel at komme helskindet ud på den anden side af valget. 

Se hele meningsmålingen herunder:

Foto: Voxmeter

Meningsmålingen er baseret på telefoninterviews med 1.049 repræsentativt udvalgte, danske deltagere over 18 år i perioden 13. juni 2022 til 19. juni 2022. 

Personer, som ikke vil stemme, er i tvivl om partivalg eller vil stemme blankt, er ikke med i meningsmålingen.

Læs også

Højesteret omstøder abort-lov, der anerkender kvinders ret til abort

 

 

 

Dagens Gossip