S og LA efter udbrud af mæslinger: Sæt alle børn uden vaccine i samme børnehave

Ane Sørensen

359 uger siden

|

28/08/2017
Politik
Foto: Shutterstock (modelfoto)
Foto: Shutterstock (modelfoto)
Liberal Alliance og Socialdemokratiet på Frederiksberg ønsker at samle alle uvaccinerede børn i én daginstitution, så de ikke smitter andre børn, der endnu ikke er blevet vaccineret.

Dagens topnyheder

På Frederiksberg vil Liberal Alliance og Socialdemokratiet have undersøgt muligheden for at samle børn i én bestemt daginstitution, hvis deres forældre har valgt at droppe MFR-vaccinen.

På den måde vil de reducere risikoen for, at endnu uvaccinerede børn bliver smittet i andre institutioner.

Det skriver Berlingske.

- Mæslinger er en hamrende farlig sygdom, som FNs sundhedsorganisation WHO har udtryk frygt for er på vej til at komme tilbage. Der er migrantstrømme fra lande, hvor man ikke vaccinerer og herhjemme, er der et stigende antal antivaccine-forældre. Derfor er vi nødt til at drøfte, hvad vi skal gøre ved dette problem, og det forekommer at være oplagt at gøre noget i forhold til daginstitutioner, hvor børnene opholder sig mange timer i døgnet, siger Laura Lindahl fra Liberal Alliance til Berlingske.

Liberal Alliance og Socialdemokratiet på Frederiksberg har lavet et fælles udspil, hvor det også fremgår, at sundhedsplejerskerne skal være mere opsøgende i forhold til at oplyse om vaccinationer. 

Det seneste stykke tid er det konstateret flere nye tilfælde af mæslinger i Danmark. Tre yngre mænd har løbet af august fået konstateret mæslinger på Syd- og Midtsjælland.

Flere europæiske lande har overvejet lignende stramninger i et forsøg på at forhindre en ny mæslingeepidemi. For eksempel har det politiske parti Liberalerna også foreslået, at vaccination skal være et krav for frit at kunne vælge daginstitution i Sverige.

Farlig sygdom rammer Sjælland: To mænd er blevet indlagt