Sikandar Siddique raser mod regeringen: De vil kun hjælpe 'vores hvide naboer'

Foto: Folketinget

Frie Grønnes politiske leder, Sikandar Siddique, raser mod regeringen, som han beskylder for ikke at ville hjælp folk i nød, 'medmindre det er vores hvide naboer'.

Regeringen har planer om at etablere et asylcenter i Rwanda. Det har regeringen bekræftet, ligesom de har meddelt, at der forhandles med Rwanda om etableringen af et modtagecenter til danske asylansøgere i det centralafrikanske land.

Læs også

Sverige venter med stor beslutning: Mangler analyse

Det er dog ikke alle, der mener, at det projekt, som udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye står i spidsen for, er en god idé.

En af dem, der ikke lægger skjul på, at han bestemt ikke mener, at det er en god idé, er Sikandar Siddique, der er politisk leder hos Frie Grønne.

I et opslag på Facebook har han slået fast, at han ikke er fan af idéen, som han blandt andet kalder for en 'vanvittig diskrimination'.

"Nu er Tesfaye klar med sin drøm om en dansk asyllejr i Rwanda. Så mens ukrainske flygtninge skal have boliger, job og ydelser fra dag 1, skal alle andre smides på en flyver til Afrika. Jer vil vi ikke ha'! Kan regeringen helt seriøst ikke se, hvor vanvittig en diskrimination, det er?" skriver Sikandar Siddique.

Han skriver også, at FN fortsat sender flygtninge fra Rwanda til Europa, mens Danmark vil gøre det modsatte. Det mener han er grotesk. Han går endda så vidt at skrive, at regeringen kun ønsker at hjælpe 'vores hvide naboer'.

"FN sender stadig flygtninge fra Rwanda til Europa, men nu vil Danmark altså sende vores asylansøgere den anden vej. Det er jo fuldstændigt grotesk. Vi har en regering, der nægter at hjælpe folk i nød med mindre, det er vores hvide naboer," skriver han.

Derudover langer han også ud efter regeringens støttepartier, da han mener, at de bør gøre indsigelser overfor regeringens planer om et eller flere asylcentre i Rwanda.

"Og jeg bliver nødt til også lige at rette en besked mod vores venner i støttepartierne: En asyllejr i Rwanda er noget, man kunne forestille fra Støjberg og Pia Kjærsgaard. Men det er altså en regering, der sidder på jeres mandater, som gør det her. Kan I virkelig leve med det?" lyder det.

Læs også

Russisk officer: Derfor er det ikke en krig

Til slut skriver han, at såfremt støttepartierne faktisk har 'en rød linje', så bør den snart være overtrådt.

 

Dagens Gossip