Støjberg åben for DF-forslag: Send afviste asylansøgere til øde øer

Integrationsministeren er klar til at se nærmere på et gammelt forslag fra Dansk Folkeparti, der kan sende afviste asylansøgere til at bo på en række af Danmarks ubeboede øer.

Forhandlingerne om næste års finanslov kører på højtryk, og i den forbindelse har Dansk Folkeparti en række forslag på udlændingeområdet, som de har taget med til forhandlingsbordet.

Partiet har tidligere luftet tanken om at anbringe afviste asylansøgere på nogle af Danmarks 300 ubeboede øer, mens de venter på at blive sendt tilbage til hjemlandet, og nu er forslaget igen dukket op i forbindelse med finanslovsforhandlingerne. Det skriver Ritzau.

Og denne gang er udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) ikke afvisende over for forslaget. Det forklarer hun til Berlingske.

- Jeg er altid klar til at se nærmere på gode ideer til, hvordan vi kan forbedre kontrollen med afviste asylansøgere. Det gælder naturligvis også forslag fra Dansk Folkeparti, skriver Inger Støjberg i et svar til Berlingske og fortsætter:

Brun uden sol: Nyt produkt kan gøre dig brun uden at skade huden

- Der kan dog være nogle praktiske og juridiske udfordringer ved at etablere et udrejsecenter på et meget isoleret sted. Og det er de ting, der skal overvejes, mener ministeren.

Ifølge Inger Støjberg kan en det nemlig være besværligt at hjemsende asylansøgere, der befinder sig på en øde ø, når en udsendelse ofte kan ske meget hurtigt.

Derudover kan det blive en kostelig affære, at oprette centre på en ubeboet ø, ligesom det kan være i strid med menneskerettighedskonventionen, da forslaget muligvis har karakter af frihedsberøvelse.

Antallet af afviste asylansøgere svinger, men ifølge en opgørelse fra begyndelsen af september i år var der på det tidspunkt 921 i udsendelsesposition.

Stort fly måtte nødlande: Passagerne havde brug for tissepause

Af dem havde næsten halvdelen - 434 personer - ikke udsigt til at blive sendt hjem.

Hos Dansk Folkeparti venter man nu på, at Inger Støjberg går videre med forslaget.

- Vi har i Danmark omkring 300 ubeboede øer, og hvis Inger Støjberg virkelig er åben over for vores forslag, sætter hun sine embedsmænd til at undersøge, hvordan det skal gøres, siger DF's udlændingeordfører, Martin Henriksen, der ikke mener, at Inger Støjberg skal være bekymret for regningen ved at flytte de afviste personer ud på en ø.

- Måske kan vi finde en ø, hvor der allerede er noget bebyggelse. Men ellers kan det jo være alt fra containerboliger til en teltlejr, siger Martin Henriksen.

Læs også: DF med kontroversielt forslag: Vil spærre udviste børn inde

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip