Stort flertal i EU vil ændre vigtig ting ved din telefon

Foto: Shutterstock

Android og Apple telefoner får måske snart én helt bestemt ting tilfælles.

De fleste Android telefoner bruger enten et 'micro USB'- eller et 'USB C'-kabel til opladning, mens Apple har deres helt egen oplader, som både passer til deres telefoner og tablets. 

Der er dog også telefoner af ældre dato som for eksempel bruger mini USB og generelt findes der utrolig mange forskellige ladekabler til forskellige telefoner, tablets, kameraer, spillekonsoller og lignende.

Læs også

IKEA med trist nyhed: Nu sker det i Danmark

Måske har du selv tænkt tanken, når du har ryddet skuffen igennem i jagten på en oplader. 'Hvorfor er alle opladere ikke bare ens?'

Hvis du har det, så er der gode nyheder!

Nu har et stort flertal i EU's parlament nemlig godkendt, at EU skal udarbejde et lovforslag om, at alle elektroniske apparater, som sælges i EU, skal kunne oplades med et 'USB C'-kabel, som er den oplader, de fleste nye Android telefoner bruger. 

Ifølge The Independent stemte 43 parlamentsmedlemmer for og kun to stemte imod. 

Samtidig med beslutningen om at udarbejde et lovforslag om specifikationerne på opladeres kabler, kigger EU også på at lave regler for at trådløse opladere skal kunne fungere til alle former for telefoner, tablets og lignende. 

Årsagen til det nye lovforslag er, at det skal give en mere fair konkurrence på markedet og samtidig minimere mængden af elektronisk affald. 

Alex Agius Saliba, som er ét af de parlamentsmedlemmer, der stemte for forslaget, har udtalt:

"Med en halv milliard opladere til trådløse enheder, som bliver leveret til Europa hvert år, som genererer mellem 11.000 og 13.000 tons elektronisk affald, ville én enkelt oplader til mobiltelefoner og andre små og mellem elektroniske enheder være en fordel for alle."

Han uddybede: "Det vil hjælpe miljøet, hjælpe genbrug af gammel elektronik, spare penge og reducere unødvendigt omkostninger [...] for både virksomheder og forbrugere."

Hvis lovforslaget bliver en realitet, vil det kun være gældende i EU-lande, men man forventer, at det måske vil sprede sig til resten af verden, da Android i forvejen bruger 'USB C'-kabler, og Apple har udtalt, at de forsøger at minimere deres elektronikaffald ved at spare på opladere. 

Samtidig vil det være besværligt og dyrt for producenterne at producere forskellige opladere til forskellige lande. 

Læs også

Fik gigantisk tatovering med kærestens navn efter kun seks måneder

 

 

Dagens Gossip