Ukraines udenrigsminister kritiserer NATO-lande: I bør gøre mere

Ukraines udenrigsminister, Dmitry Ivanovich Kuleba / Foto: Shutterstock

Ukraines udenrigsminister har netop holdt en tale i forbindelse med et NATO-møde.

I dag mødtes udenrigsministrene fra G7-landene og samtidig skal NATO-landenes udenrigsministre mødes. 

Mødets agenda er ifølge TV2, hvordan hvert land bedst muligt kan støtte Ukraine med våben, og Ukraines udenrigsminister Dmytro Kuleba var derfor også til stede, hvor han netop har holdt tale.

Læs også

300 amerikanske pansrede køretøjer er netop ankommet til Esbjerg

NATO's generalsekretær Jens Stoltenberg startede mødet, og han roste blandt andet Kuleba for ukrainernes modstand mod Rusland.

Han understregede samtidig, at NATO fortsat vil støtte Ukraine med blandt andet våben, og han opfordrede samtlige NATO-lande til at støtte Ukraine med våben.

Herefter talte Kuleba, hvor han slog fast, at det netop er våben, som Ukraine har aller mest brug for. 

"Jeg har tre ting på min agenda: Våben, våben og våben," udtalte han således og forklarede: "Jo flere våben, vi får, og jo før de kommer, desto hurtigere, kan vi stoppe russerne og undgå flere massakre."

Han kom dog også med kritik af de NATO-lande, som ikke har ønsket at sende såkaldte angrebsvåben til Ukraine.

Dette gælder blandt andet Tyskland, som ellers har ændret en historisk holdning, da de valgte at levere våben til en krigszone. 

Kuleba gav udtryk for, at han var taknemmelig for Tysklands støtte, men understregede at han gerne ser, at de gør mere og for eksempel også sender angrebsvåben til Ukraine, ligesom mange andre NATO-lande har gjort. 

"Der er to måder man kan se på våbenleveringer. På den ene side vil man ikke levere, fordi det vil trække NATO ind i krigen, den anden er, at man leverer våben og lader ukrainerne kæmpe krigen," forklarede Kuleba, og Stoltenberg tilføjede:

"Det er vigtigt, at vi i dag har besøg af Kuleba, så vi kan finde frem til, hvordan vi kan hjælpe i fællesskab. Ukraine kæmper en forsvarskrig, så den forskel mellem defensive våben og angrebsvåben eksisterer reelt ikke."

Stoltenberg slog derefter endnu engang fast, at NATO vil støtte Ukraine, men at det ikke bliver ved at sende soldater til landet.  

Læs også

Virksomhed med opsigtsvækkende jobtilbud: Få 135 kr. i timen for at se 'voksenfilm'

 

 

Dagens Gossip