Vild måling: Opbakningen til Dansk Folkeparti forsvinder

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Danske Folkeparti ser ud til at være i frit fald. De havde et frygteligt valg i juni, og nu fortsætter deres vælgere med at forlade dem.

Man skal aldrig nogensinde føle sig for sikker som politiker. Det er Dansk Folkeparti et glimrende eksempel på.

Tilbage ved folketingsvalget i 2015 fik Dansk Folkeparti nemlig et historisk godt valg, som gjorde, at de blev de næststørste parti i Danmark og det største på den blå side.

Læs også

Danske forældre amok over manglende ‘Tinka-huer’

De fik 21.1 % af stemmerne ved valget, men her fire år senere er vælgerne flygtet fra partiet. Ved valget i juni fik Dansk Folkeparti således kun 8.7 % af stemmerne, hvilket resulterede i hele 21 tabte mandater, og her et halvt år senere er den så gal igen.

Værste måling siden 1999

Ifølge Berlingske har Gallup foretaget en ny meningsmåling, og her har Dansk Folkeparti endnu færre opbakninger. Ifølge undersøgelsen er det blot 7.8 % af danskerne, der har tænkt sig at stemme DF ved næste valg, og det er den laveste stemmeprocent som partiet har haft siden 1999, hvor blot 7.4 % ville stemme Dansk Folkeparti ifølge Gallup.

En af årsagerne til den lavere procent skal højst sandsynligt findes i ‘Meld og Feld-sagen’ hvor det er kommet frem, at politikere hos DF har fusket med fakturaer.

Det lavere antal stemmer gør ikke noget godt for den blå blok. Ifølge Gallup-målingen har rød blok fortsat et stort forspring. Deres måling fortæller, at rød blok fører med 95 til 80 mandater.

Læs også

To personer frihedsberøvet og en person anholdt i sagen om de to forladte børn

 

 

Dagens Gossip