Zelenskyj raser mod USA

Foto: Shutterstock

Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, er rasende på USA, da stormagten efter sigende ikke er optimistiske på Ukraines vegne.

Toppen af Pentagon har i denne uge orienteret forsvarskomiteen i Repræsentanternes Hus om, at de mener, at Ukraine ikke har en stor chance for at kunne Krim-halvøen fra Rusland i den nærmeste fremtid.

Læs også

Nu er det afsløret: Hun tog prins Harrys mødom

Det skriver mediet Politico ifølge norske Dagbladet.

Med til dette mød var flere højtstående personer, hvilket blandt andet omfatter Laura Coope. Hun besidder rollen som viceforsvarsminister, og er derfor blevet tildelt ansvaret for Rusland.

Sabrina Singh, der er talsperson for Pentagon, har afvist at ville udtale sig om mødet, da det har fundet sted bag lukkede døre.

"Vi kommer ikke til at orientere om, hvad der er blevet sagt på en orientering bag lukkede døre, og vi kommer heller ikke til at tale om hypoteser eller spekulere om mulige kommende aktioner," udtaler hun til mediet Politico.

Det er dog ikke første gang, at der er blevet rejst tvivl om, hvorvidt Ukraine vil være i stand til at generobre de områder af landet, der er blevet besat og annekteret af Rusland.

Tværtimod er det noget, som general Mark Milley, der er forsvarschef for USA, flere gange har gjort klart, at han har sin tvivl om.

"Sandsynligheden for en ukrainsk militær sejr i nærmeste fremtid, hvor de smider russerne ud af hele Ukraine, inklusive Krim, er militær ikke høj,« sagde han i november ifølge B.T., og for nylig har han igen bakket sit udsagn op.

Ifølge Politcos kilder er der ikke blevet taget godt imod denne information i Ukraine. Faktisk siges det, at det har gjort både Zelenskyj, men også hans regering rasende på USA.

I Ukraine nægter man dog at give op, og Zelenskyjs stabschef, Andrij Jermak, udtaler, at man ikke vil betragte det som en ukrainsk sejr, hvis ikke man formår at generobre den annekterede Krim-halvø fra Rusland.

Han mener, at enhver anden situation vil være 'helt uacceptabel', hvorfor der bestemt ikke er indikationer af, at Ukraine er villige til at opgive Krim-halvøen.

Lederen af forsvarskomiteen i Repræsentanternes Hus, Mike Rogers, mener dog, at det kan blive nødvendigt, hvis krigen skal afsluttes, da Rusland aldrig vil give slip på Krim.

Læs også

Vækker opsigt: Prinsesse Marie går imod Kongehusets principper

Derudover udtaler han, at han mener, at der skal lægges pres på præsident Zelenskyj fra både USA og NATO, da han ønsker, at den ukrainske præsident skal sætte ord på, hvad han vil betragte som værende en sejr for Ukraine.

 

Dagens Gossip