Advarer om svindel på populære feriedestinationer: Kan koste dig 100.000

04/04/2023 08:20

Mathias Nielsen

Rejser
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En ferie kan blive dyr på mange måder - især hvis man ikke er opmærksom på svindel, lyder opfordringen fra forsikringsselskab.

Mest læste i dag

Når ferien går sydpå, vælger mange at indtage lokale fødevarer enten fra en bazar eller restaurant. Her kan lokal hygiejne og bakterier godt give udfordringer.

Når man så opsøger hjælp, kan det godt gå hen og blive rigtig dyrt. Og desværre står man selv med regningen efterfølgende.

Det fortæller Louise Hertzum Andersen, der er chef for forretningsudvikling i Gouda Rejseforsikring. 

“Vi ser desværre hvert år, at vi har kunder, der ender i kløerne på læger og klinikker, der præsenterer dem for uforholdsmæssigt store regninger efter mindre behandlinger, og som ofte afkræver pengene på stedet. I stedet bør man altid blive henvist til en klinik af sin rejseforsikring, så man er garanteret en god behandling og at man får dækket udgifterne," siger hun. 

Louise Hertzum Andersen fortæller, at problemet især ses på populære rejsedestinationer som Tyrkiet og Egypten, men det ses også på De Kanariske Øer.

Tidligere i år fik en dansker på ferie i Egypten foruden dårlig mave og opkast også en tårnhøj regning. Personen havde henvendt sig på en døgnåben klinik tilknyttet hotellet.

Det var bestemt ikke all-inclusive, hvilket betød en regning på intet mindre end 14.500 euro, som personen betalte med sit kreditkort.

Det lykkedes dog rejseforsikringen at skære godt 1000 euro af den samlede regning, men 13.500 euro måtte stadig betales af personen selv. Det er 100.000 danske kroner.

Var rejseforsikringen blevet kontaktet inden, havde der ikke været en sag. Når så store beløb bliver en realitet, skyldes det ifølge Louise Hertzum Andersen flere ting.

“En af årsagerne til de store regninger skal findes i, at man ryger ind i netværk af mennesker, der vil have en bid af kagen. Lige fra hoteller til læger, ambulanceservices, klinikker og hospitaler. Som udbyder af rejseforsikringer har vi et netværk af klinikker, som vi står inde for, og vi ved, man kan stole på. Derfor er det vigtigt, at man holder ud i den korte tid, det tager for os at skaffe en tid på en god klinik, så man ikke skal overbetale for sin behandling,” siger Louise Hertzum Andersen.

Skulle du være uheldig og få brug for lægehjælp på en ferie, så husk derfor at kontakte rejseforsikringen, inden du selv tager kontakt til lokale institutioner.