Dansk ferieparadis legaliserer cannabis

Foto: Shutterstock

Nu er der endnu en grund til at rejse til ét af danskernes foretrukne rejsemål.

Bangkok i Thailand er ifølge TV2 den eneste destination uden for Europa, som er på top-10 over danskernes foretrukne feriedestinationer. 

Den eksotiske og kulturelle millionby er hovedstad i det sydøstasiatiske land, som rejseglade danskere de sidste mange år er strømmet til.

Læs også

Legaliserer cannabis: Vil lave en ny form for turisme

Det skyldes blandt andet det varme vejr, de billige priser, den flinke lokalbefolkning og den gode mad, men nu er der endnu en grund til at rejse til Thailand. 

Ifølge Presse-fotos.dk har landet nemlig som det først land i Asien legaliseret cannabis til eget forbrug, hvilket betyder, at man lovligt både kan dyrke, besidde og ryge hash i det sydøstasiatiske land. 

Det er en lovændring, som møder stor glæde hos mange.

"[...] Nu kan jeg åbent sige, at jeg ryger cannabis. Tidligere var jeg nødt til at holde det skjult, fordi cannabis blev anset for at være på linje med narkotika," har 24-årige Rittipong Bakchul for eksempel udtalt til AP. 

Huller i lovgivningen

Lovændringen betyder også, at danske turister i teorien kan nyde en joint, når de er i Thailand, men man skal være meget opmærksom. 

Den nye thailandske lov omkring brugen af cannabis er nemlig meget mangelfuld, og straffene får ulovlig besiddelse kan være ekstremt hårde.

Der står for eksempel, at man må besidde cannabis til eget forbrug, men det er ikke uddybet, hvor stor en mængde det er. 

Derudover er det uklart hvor stor en mængde cannabis, man må ryge, før man sætter sig bag rattet i en bil. 

"På det punkt er loven uklar," har professor Sarana Sommano fra universitetet i Chiang Mai således udtalt til AP og uddybet: "[...] der står [...] ikke noget i loven om, hvor meget man må indtage, førend man for eksempel ikke kan føre bil [...]."

Mai kalder det "fejl fra regeringens side," at den nye lov er uklar og forklarer, at det formentlig skyldes, at regeringen gerne ville indføre loven hurtigst muligt, fordi den er "populær."

Læs også

Første land i Europa har legaliseret hash til eget forbrug

 

 

 

Dagens Gossip