Din sommerferie sydpå kan være i fare: Risiko for nedlukning

Foto: Shutterstock.com

Hvis du har planer om at skulle sydpå i løbet af sommeren, så kan det være, at du skal kigge efter noget andet.

Det er ikke mere end to uger siden, at regeringen gav grønt lys til, at danskerne igen kan valfarte mod sydens sol.

Grækenland og særligt destinationer som Rhodos, Kreta og Syros blev farvet gul på regeringens rejsevejledning, hvilket betyder, at der ikke frarådes rejser til landene.

Læs også

Dennis Knudsen afslører: Hun skal føde mit barn

Desværre så er det gået den forkerte vej de seneste to uger, og det kan i værste fald betyde, at du kan skyde en hvid pil efter din sommerferie.

Det er det mediet ‘Svenska Dagbladet’ der skriver, at smitten stiger flere steder, og det kan altså medføre både lokale men også større nedlukninger.

Det svenske medie skriver, at smittetallet generelt i Grækenland er faldende, men at det til gengæld er stigende de turistede steder.

Storbyen Chania på Kreta har oplevet, at smittetallet er steget med knap 30 % i løbet af de seneste 5 dage, mens smittetallet på Rhodos er steget med 43 % i samme periode.

Denne tendens skal til at vendes, ellers risikerer de populære græske feriedestinationer at lukke det. Sådan lyder det fra Nikos Hardalias, der er viceminister for civilbeskyttelse i Grækenland ifølge Svenska Dagbladet.

Han nævner, at tiltag som udgangsforbud, aflysning af arrangementer samt strenge regler for restauranter kan blive nødvendigt.

Det græske medie Ekathimerini skriver, at blot 10 % af hotellerne på ferieøerne er genåbnet efter nedlukningerne, da der fortsat ikke er nok turister til at holde dem åbne.

Disse lande er gule i øjeblikket

Grækenland og de græske øer er ikke de eneste steder, hvor du har mulighed for at rejse på ferie. Hvis det skulle ske, at Kos, Rhodos, Kreate og andre dejlige ferieøer lukker ned, så har du stadig mulighed for at rejse et andet sted hen, så længe de ikke også lukker ned.

Herunder kan du se, hvilke lande udenrigsministeriet i øjeblikket har farvet gult, hvilket altså indikerer, at der ikke er nogen ko på isen ved at rejse af sted.

Disse områder er gule:

Polen

Rumænien

Bulgarien

Det østlige Østrig & Salzburg

Nordøst-Italien samt regionerne Umbria, Abruzzo, Molise og Sardegna.

Mallorca

Østlge del af Spanien

Portugal

Schleswig-Holstein

Læs også

Henrik hylder den buschauffør, som smed hans søn af bussen

 

 

Dagens Gossip