Nu skal du vise coronapas for at rejse til vores naboland

Det er ikke længere muligt at rejse til Sverige uden at fremvise et gyldigt coronapas.

Fra og med i går, d. 21/12, var det ikke længere muligt for danskere at køre over grænsen til Sverige uden at fremvise et gyldigt coronpas. Det oplyser det svenske Polisen

Kravet om fremvisning af gyldigt coronapas ved indrejse var allerede indført for alle andre lande end de nordiske, men Sverige har nu valgt også at gøre det er krav for deres nordiske naboer, i takt med at coronasituationen forværres i Sverige og de omkringliggende lande.

Læs også

2 dage før jul: Nu indkaldes der til pressemøde

Grænsepolitiet i Sydsverige, som er ansvarlige for grænsen mellem Danmark og Sverige, forbereder sig bedst muligt på at håndtere det ekstra pres, som det giver, når alle rejsende også skal vise coronapas.

"Rejsende vil opleve en høj tilstedeværelse ved grænsekontrollen, og det kan påvirke dem i form af kø, ikke mindst på Øresundsbroen. Vi forventer stadig slet ikke, at der bliver så stor en påvirkning, som da indrejseforbuddet blev indført for et år siden," siger Mats Berggren, chef for grænsepolitiet i region Syd.

Også på det danske Politis facebookside advarer de om det nye tiltag: "Skal du holde jul eller nytår i Sverige, eller måske rejse via Sverige til eller fra Bornholm? Så skal vi hilse fra vores kolleger i svensk politi og sige, at du skal huske coronapasset," skriver de således.

Foto: Facebook / Politi

Der ér dog enkelte undtagelser, for eksempel kan svenske statsborgere altid rejse ind i landet - også uden gyldigt coronapas.

Derudover gælder kravet om coronapas heller ikke for personer under 18 år, personer som har fast bopæl i Sverige, personer i transportsektoren, der kører erhvervsmæssig transport samt personer ansat hos danske myndigheder eller andre danske offentlige instanser, som på grund af arbejdet rejser igennem Sverige for at komme til eller fra Bornholm.

Skal du selv til Bornholm over jul eller nytår, og kører du derfor igennem Sverige, skal du dog stadig huske at medbringe et gyldigt coronapas, da man ellers vil blive afvist ved grænsen.

Læs også

Bedstefar og barnebarn gjorde mirakuløs opdagelse i skov

 

 

Dagens Gossip