Oplev 10 af de bedste seværdigheder i Kroatien

Skrevet af webmaster

05/07/2017
Kroatien Mljet seværdigheder
Foto: Mljet / Shutterstock
Kroatien har med sine klippeomkransede, vigende strande og mere end tusinde øer en af de smukkeste kyststrækninger, Europa kan tilbyde.

Mest læste i dag

I tillæg har mange af Kroatiens kystbyer en facinerende historie og er fyldt med  de historiske rester af romerske og venetianske tider. Her er en liste over de største turistattraktioner i Kroatien

10. Gornji Grad

It developed as two separate towns, Kaptol, the seat of the Bishop, and Gradec, the free town where tradesmen and artisans lived. The towns merged in the 1770s to form the northern section of historic Zagreb. The focal point of Gornji Grad is the square around St. Mark’s Church, the parish church of Old Zagreb.

Gornji Grad er den middelalderlige bykerne i Zagreb og oversættes som Øvre By. Den udviklede sig som to separate byer, Kaptol, der var Biskopens sæde og Gradec, den frie by, hvor handelsmænd og håndværkere boede. Byerne fusionerede i 1770'erne for at danne den nordlige del af det historiske Zagreb. Gornji Grad 's centrum er pladsen omkring Markus kirken, sognekirken i det gamle Zagreb.

9. Eufrasius-basilikaen

Euphrasius-basilikaen fra det 6. århundrede er den største attraktion i Pore, en 2.000 år gammel by i Istrien. Det er et af de bedste eksempler på tidlig byzantinsk arkitektur i Middelhavsområdet og har stort set bevaret sin oprindelige form, selvom ulykker, brande og jordskælv har ændret nogle få detaljer.

Den nuværende basilika blev bygget på stedet hvor en ældre basilika lå i biskop Euphrasius' tid. Vægmosaikkerne blev udført af byzantiske mestere og gulvmosaikker af lokale eksperter.

8. Mljet

Øen Mljet er en af de større øer ud for Sydkroatiens kyst. Med 72% af øen dækket af skove og resten med marker, vinmarker og små landsbyer, er Mljet et perfekt sted at slappe af. Øen har to saltsøer, Veliko og Malo Jezero, der er placeret i den vestlige ende af øen. Midt i Veliko Jezero er der en lille ø med et gammelt benediktinerkloster.

7. Diocletians palads 

Diocletians palads i Split blev bygget af den romerske kejser Diocletian som forberedelse til hans pensionering. Han levede sine sidste år i sit palads, hvor han passede sin grøntsagshave.

Efter romerne forlod stedet, forblev paladset tomt i flere århundreder. I det 7. århundrede flygtede nærliggende beboere til det muromkransede palads for at undslippe invaderende barbarer. Siden da har paladset været beboet, af folk, der har deres hjem og forretninger i paladset kælder og direkte i dets mure. I dag findes der stadig mange restauranter, butikker og enkelte boliger inden for murene.

6. Pula Arena

Amfiteateret i Pula er den sjette største overlevende romerske arena og et af de bedst bevarede romerske monumenter i Kroatien. Pula Arena blev bygget omkring det første århundrede e.Kr. og havde plads til over 26.000 tilskuere.

I det 15. århundrede blev mange sten taget fra amfiteateret til at bygge huse og andre strukturer omkring Pula med, men heldigvis blev denne praksis stoppet, før hele bygningen blev ødelagt. I dag er det en populær attraktion i Kroatien, der anvendes til at huse en række festivaler og forestillinger i sommermånederne.

5. Korcula

Den sjette største kroatiske ø, Korcula, er adskilt fra fastlandet af et smalt stykke hav. Øens hovedstad hedder også Korcula. Med kælenavnet "Lille Dubrovnik" er denne antikke by blandt de smukkeste byer på den kroatiske kyst og er kendt for sin unikke arkitektur. En af de største attraktioner er Marco Polo's påståede hus. Den største og smukkeste bygning i Korcula er katedralen i St. Marco, bygget i gotisk renæssance stil og færdiggjort i det 15. århundrede.

4. Rovinj

Rovinj er en af de mest maleriske byer i Middelhavet. Med sine pastellfarvede huse klynget sammen på stejle snoede gader er det et godt sted at spadsere rundt. Rovinj er stadig en aktiv fiskerihavn, og besøgende kan tage en båd til de dejlige offshoreøer. Området omkring Rovinj er blevet beskrevet som et "exceptionelt naturskønt vidunder" på grund af sin uberørte skønhed af den vigende kyst og dens skove.

3. Hvar

Øen Hvar og især Hvar by er en af de mest populære seværdigheder i Kroatien. Olivenlunde, frugtplantager og lavendelmarker udgør en stor del af landbrugslandskabet. Hvar by, der er placeret i en malerisk naturlig bugt, beskyttet mod syd af pakleni-økæden, er en populær havn for sejlbåde, der sejler rundt i Adriaterhavet, især i sommermånederne. Starigrad, den ældste landsby på øen og Jelsa, samt en samling af små landsbyer spredt langs kysten eller beliggende i det frodige interiør, er også et besøg værd.

2. Plitvice Søerne

Plitvice Søerne anses for at være en af de smukkeste naturlige destinationer i Europa. På grund af sin naturlige skønhed og betydning blev dette system, med 16 sammenkædede søer omkranset af et stort skovkompleks, destineret som en nationalpark i 1949.

De smukke Plitvice Søer er berømte for deres unikke farver, herunder azurblå, grøn, blå og grå. Området omkring søerne er hjemsted for et ekstremt bredt udvalg af dyre- og fuglearter. Sjældent dyreliv, såsom den europæiske brune bjørn, ulv, ørn, ugle og los, findes her sammen med mange mere almindelige arter.

1. Dubrovnik

Med kælenavnet  "Adriaterhavets Perle" er Dubrovnik en af de mest fremtrædende turistattraktioner i Kroatien og i Middelhavet. Den murede by blev bygget til søtransport. I middelalderen blev det den eneste bystat i Adriaterhavet, der rivaliserede med Venedig og opnåede en bemærkelsesværdig udvikling i løbet af det 15. og 16. århundrede.

Dubrovnik er gennemsyret af fantastisk arkitektur og skulpturelle detaljer og kan prale af spektakulære kirker, klostre, museer, springvand og de berømte mure, der omgiver den gamle by.