Pas på: Disse lande skal du ikke besøge

Foto: Shutterstock.com

Når du står og skal booke din sommerferie, eller måske vil tage et smut væk fra Danmark i løbet af vinteren, så skal du være opmærksom på, hvilke lande der er sikre at rejse til. International SOS har lavet en undersøgelse, og den viser følgende.

Den første vintermåned nærmer sig, men mange danskere er allerede begyndt at drømme sig sydpå til varmere himmelstrøg. For mange må de desværre vente til sommerferien næste år, og lige netop sommerferien er mange begyndt at planlægge allerede nu.

Inden du planlægger den helt til bund og betaler for den, bør du lige tjekke op på, om du måske skal vælge en anden rejsedestination, end den valget er faldet på.

Læs også

Kun i Danmark: McDonalds lancerer vild juleoverraskelse på menuen

International SOS der blandt andet rådgiver i rejsesikkerhed, har foretaget en undersøgelse, der viser hvilke lande, de er mindst sikre at rejse til. Det er bliver målt på er blandt andet ens egen sikkerhed, sikkerhed i trafikken samt medicinsk hjælp, hvis man bliver syg eller kommer til skade.

Her skal du passe på

Overordnet set er det lande i Afrika, Asien og Sydamerika, hvor det vil være farligst at rejse hen.

Kigger vi på den overordnede sikkerhed for dig som gæst i landet, så er der flest lande i Afrika, hvor du ikke bør rejse hen. Libyen, Mali, Den Centralafrikanske Republik, Somalia og Sydsudan er blandt de farligste lande, mens der heller ikke kan garanteres for ens sikkerhed, hvis man rejser til Egypten, Mauretanien, Niger, Nigeria, Congo og Chad.

De steder med den bedste sikkerhed i Afrika er Senegal, Ghana, Marokko, Zambia, Namibia og Botswana.

Tager vi et kig på Mellemøst og Asien, så er Irak, Yemen, Afghanistan, Pakistan, Nepal, Papau Ny Guinea blandt de værste.

I Amerika er sikkerheden værst i dele af Mexico, Honduras, Haiti, dele af Ecuador samt hele Venezuela.

Disse lande er de farligste

Tager man et kig på samtlige af landene, og ser hvilke der er værst, når vi båder kigger på den generelle sikkerhed, sikkerhed i trafikken samt deres medicinske hjælp, så er der et par lande, man helt bestemt bør holde sig fra.

Læs også

Du har gjort det forkert hele livet: Mor afslører genialt trick med vådservietter

Flere lande ligger nemlig helt i bunden i alle kategorier, og det er følgende:

Venezuela, Libyen, Den Centralafrikansk Republik, Somalia og Haiti.

I Europa er det ret sikkert

I Danmark, Norge og Finland ligger man helt i toppen i alle kategorier. Det er dog ikke overalt i Europa, at de scorer lige højt.

Der er kun et enkelt sted, hvor man virkelig ikke opfordres til at rejse til i Europa. Det er i den østlige del af Ukraine. Blandt andet storbyen Donetsk. Her ligger sikkerheden helt i bund.

Hele Ukraine er markeret som medium i sikkerhed, og det samme er tilfældet med hele Rusland.

Vil man gerne væk fra Europa, så er den generelle sikkerhed ret høj i lande som Kina, Iran, Australien, Namibia, Senegal, Argentina, Chile, Usa, Canada, Ecuador, Surinam, dele af Thailand og Vietnam samt dele af Malaysia.

Læs også

Grænsehandel: Om lidt er det slut med billige danske colaer

 

 

Dagens Gossip