Populært rejseselskab i økonomiske problemer - Kan det betyde noget for din sommerferie?

Der er store økonomiske problemer hos rejsegiganten Thomas Cook, der foruden et stort underskud også får tilbageholdt mange millioner kroner af betalingsselskaberne.

Thomas Cook er et af de ældste stadig eksisterende rejseselskaber, og det er samtidig et af de mest benyttede selskaber, når danskerne skal af sted mod de varme himmelstrøg i løbet af sommerferien.

Spies Rejser benytter sig ofte af Thomas Cook-airlines, når de skal sende deres kunder af sted, men hvis den økonomiske krise fortsætter, så kan det være, at Spies og danskerne skal begynde at se sig om efter andre alternativer.

Læs også

Dette er verdens mest berusede befolkning - Danmark ligger ikke der, hvor du tror

Thomas Cook præsenterede i torsdags et underskud på intet mindre end 12,8 milliarder kroner, og nu er krisen blevet værre for selskabet. Britiske Sky News skriver nemlig, at Thomas Cook-aktien faldt med hele 40 % efter udmeldingen om deres underskud, og det har fået en lang række af Thomas Cooks betalingsselskaber til at være påpasselige.

Holder på pengene i flere uger

De betalingsselskaber som Thomas Cook benytter sig af, vælger derfor at holde på mange millioner kroner, som rejseselskabet skulle have fra deres kunder, og dem får de først længe efter, at de faktisk skulle have dem. Det skyldes, at betalingsselskaberne frygter for den britiske rejsegigants finansielle situation.

Hvis du som kunde booker en rejse med Thomas Cook via dit kreditkort, så vil selskabet normalt modtage pengene en til to betalingsdage efter bookingen er foretaget. Hos Thomas Cook holder betalingsselskaberne dog pengene tilbage i flere uge, da de frygter, at Thomas Cook kollapser.

Det har ikke gjort den økonomiske situation lettere for Thomas Cook, der i første omgang blev hårdt ramt, da briterne valgte at stemme sig ud af EU. Usikkerheden omkring Brexit har nemlig gjort, at mange britere har valgt ikke at bestille en rejse.

Thomas Cook har henover weekenden forsøgt at berolige deres kunder, og forsikret dem, at de rejser der allerede er købt og betalt for, altså fortsat kommer til at gælde. Det betyder også, at hvis du som dansker har købt en rejse, hvor du skal flyve med Thomas Cook, så bør der ikke være ugler i mosen i øjeblikket.

Det bliver først kritisk, hvis Thomas Cook går konkurs eller hvis de begynder at aflyse deres afgange. Har du købt din rejse som en pakkerejse via et bureau, er du dog altid godt stillet, og vil enten blive fragtet med et andet selskab eller få refunderet din ferie.

Læs også

Unge danskere har en rigtig “klam” vane - Gør du det også?

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip