SAS går afgørende tid i møde: Om 72 timer kan det hele gå i stå

Foto: Shutterstock

Hvis man har bestilt sommerens flybilletter hos SAS, kan man ånde lettet op for en kort stund.

De danskere, som har bestilt flybilletter til sommerens ferie hos SAS, sad formentlig i går og krydsede fingre. 

1.000 af flyselskabets piloter havde nemlig varslet, at de ville gå i strejke fra og med i dag, d. 29. juni, hvis ikke der blev enighed om en ny overenskomst.

Læs også

Endnu et strejkevarsel hos SAS: Det rammer lige oven i ferien

Derfor var gårsdagens forhandlinger afgørende for mange danskeres sommerferie, da en strejke uungåeligt ville føre til tonsvis af aflysning; helt op mod 50 procent af flyvningerne. 

Derfor var det også en ekstremt god nyhed for SAS-kunder, at flyselskabets piloter ifølge TV2 ikke er gået i strejke. 

Den gode nyhed er dog kun midlertidig, da der ikke blev enighed om en ny overenskomst; der blev blot givet en længere tidsfrist. 

Ifølge mediet har den svenske pressechef i SAS, Karin Nyman, og den norske rigsmægler i sagen, Mats Wilhelm Ruland, således forklaret til henholdsvis TT og Dagens Næringsliv, at der har været "komplekse spørgsmål," som gør, at fristen er blevet skubbet med 72 timer. 

"Fristen på 72 timer gør, at vores passagerer kommer til at gennemføre sine planlagte rejser de nærmeste dage. Det er vi meget glade for. Vi har haft konstruktive samtaler de seneste dage i forhandlingerne, og mæglerne bedømmer, at der er mulighed for at nå en overenskomst," skriver SAS' danske pressechef, Alexandra Kaoukji, desuden i en skriftlig kommentar til TV2. 

Ifølge hende håber og forventer man hos SAS, at man kan finde en løsning, som gør, at passagererne "ikke skal påvirkes."

Der vil dog gå tre dage, før det er klart, om piloterne går i strejke og tusindvis af danskeres sommerferie derfor kommer i fare, men også piloterne håber og tror på, at de to parter når til enighed inden for 72 timer og dermed undgår en strejke. 

"Det kræves nu, at vi begge går tilbage til forhandlingsbordet og virkelig forsøger at blive enige. Vi håber, at det lykkes," har Martin Lindgren, som er formanden for SAS-fraktionen i det svenske pilotforbund, således udtalt til TT. 

Hvis parterne ikke kan blive enige inden for tidsfristen, kan det få konsekvenser for op mod 30.000 passagerer, som primært kommer fra Norge, Danmark og Sverige, hver eneste dag. 

Læs også

Danskernes sommerferie er i fare: Hver anden flyvning kan blive aflyst

 

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip