Thor forsøger at rejse til alle lande i én uafbrudt rejse uden at flyve: Nu sidder han fast i Hongkong

Foto: Facebook/Once Upon a Saga

Thorbjørn tog i oktober 2013 afsted på en rejse, hvor målet var at besøge alle verdens lande i én uafbrudt rejse uden at flyve. I dag, mere end 8 år senere, er han stadig ikke kommet hjem til Danmark.

D. 10/10 2013 kl 10:10 drog Thorbjørn C. Perdersen (kaldet Thor) afsted på en rejse, som intet andet menneske nogensinde har fuldført før. En rejse som han har valgt at kalde Once Upon A Saga.

Målet var at gøre det, som ingen nogensinde havde gjort, nemlig at besøge alle verdens lande i én sammenhængende rejse, uden at flyve og uden at vende hjem til Danmark. Han skulle desuden bruge mindst 24 timer i hvert land.

Læs også

Vrede fiskere forhindrede frivillige i at redde nødstedte migranter: "Tag ikke flere af dem med hjem"

Thor udtaler selv på onceuponasaga.dk at rejsen kommer til at foregå uden nogen former for flyvning, samt at han ikke vil købe, låne eller leje en bil at køre i. Han vil primært blive transporteret med bus, tog og færger/fragtskibe, så han kan "sikre sig at bruge tid sammen med lokale og andre rejsende". 

Da Thor forlod Danmark var planen, at færdiggøre projektet og vende hjem inden for fire år. I dag er det over otte år siden, at rejsen startede, og Thor er stadig ikke færdig. 

Målet er at besøge 203 forskellige lande, og indtil videre har Thor rejst til og oplevet 194 forskellige lande uden at flyve eller vende hjem til Danmark. Dette har han gjort på 2979 dage.

Land nummer 194 (Mikronesien) nåede han d. 15/01/2020 og allerede der, havde projektet taget væsentlig længere tid end forventet. Rejsen skulle dog vise sig at blive endnu mere langtrukken da Covid-19 pludselig ramte verden og Thor strandede i Hongkong. 

Oprindeligt skulle rejsen kun gå til Hongkong for at komme videre til Palau, og Thor skulle ikke have brugt mere end fire dage i Hongkong.

Opholdet blev dog først forlænget med én uge på grund af Det Kinesiske Nytår, så lukkede Palau sine grænser i forbindelse med bekæmpelse af corona-pandemien, og nu befinder Thor sig stadigvæk i Hongkong, hvilket han har gjort i snart to år.  

D. 10. oktober i år markerede Thor 8-års-dagen for hans afrejse med et opslag på hans facebookside "Once Upon a Saga".

"Der har været noget godt at sige om alle lande. Der har været noget interessant at lære. Og vigtigst af alt har der altid været nogle rare mennesker at møde. En fremmed er en ven, som du ikke har mødt endnu." Skriver Thor i sit års-dags-opslag. 

Det er også helt tydeligt, at Thor, udover at gøre noget unikt, gerne vil slå et slag for, at verden ikke er så ond og barsk, som mange går rundt og tror.

Thor fortsætter rejsen og har åbnet op for, at der måske snart er en chance for, at han kan komme videre til Palau, selvom han flere gange har udtalt, at han "er udmattet" og hellere end gerne vil have projektet overstået snarest.  

Læs også

Trist nyhed til danskerne: Populært fradrag fjernes

 

 

Dagens Gossip