Togvognene er fyldte: Alligevel er DSB's overskud formindsket

Foto: Shutterstock

DSB har i år en noget lavere omsætning sammenlignet med sidste år.

Rigtig mange danskere pendler i øjeblikket med DSB. Men selvom togvognene atter er fyldt igen, så har DSB ikke mærket et overskud som man måske kunne forestille sig.

I de første seks måneder af 2022 har DSB tjent 138 millioner kroner, hvilket faktisk er et fald på hele 66 procent sammenlignet med sidste år.

Læs også

Mor efterlader 1-årig i sengen: Sekunder efter sker tragedien

For ligesom alle andre, så er DSB også ramt af de høje energipriser, der for tiden hærger over store dele af verden. De højere energipriser har alene ført til en stigning i omkostningerne på 124 millioner kroner, fremgår det af regnskabet ifølge B.T.

Kunderne er primært vendt tilbage til rejser, der er tværregionale og dermed på tværs af landsdele. Eksempelvis fra Jylland til Sjælland. I alt har DSB noteret 77,7 millioner rejser i løbet af de første seks måneder af 2022.

Det er 15 procent færre end i samme periode i 2019, men 71 procent flere end sidste år. Ifølge DSB, så er der en klar årsag til at man ikke har nået samme pendlertal som før corona:

- Danskerne vil gerne toget, men de faste kunder rejser mindre. Det er derfor afgørende, at vi fortsat tiltrækker nye kunder med målrettede tilbud og kampagner, siger Flemming Jensen, der er administrerende direktør i DSB, i en kommentar til regnskabet.

På toplinjen har DSB ikke løftet sig. Faktisk er den samlede omsætning tre procent lavere end i samme periode sidste år. Der er omsat for lidt mere end 4,4 milliarder kroner i de første seks måneder.

Læs også

Ny check på vej til 300.000 danskere

 

 

Dagens Gossip