Trodser den høje inflation: Flypriserne er helt i bund

Foto: Shutterstock

Du kan fortsat komme ret billigt afsted til flere populære destinationer.

Selvom inflationen lige nu er tårnhøj, så kan du stadig være heldig at få en billig ferie til flere destinationer i verden.

Det viser en ny opgørelse fra Travelmarket.dk ifølge B.T.

Læs også

Danskere får nu pengene tilbage

Her har man siden 2009 sammenlignet priser på flybilletter til det, som Travelmarket selv kalder for 20 af de mest populære rejsemål i Europa og resten af verden.

Den nye opgørelse tager udgangspunkt i ugen, som starter mandag den 28. november. Her er priserne fra Billund Lufthavn på så lavt et niveau, at det kun er set lavere en gang tidligere.

Det var sidste år, hvor coronapandemien pressede prisen helt i bund. Gennemsnitsprisen på flybilletter til 10 europæiske destinationer er i år på 548 kroner i uge 48, og det er omkring 10 procent lavere end i 2019, altså før covid-19.

I København kan man også rive en billig ferie til sig. Her er den tilsvarende gennemsnitspris 465 kroner, og det tal har kun været lavere ved to lejligheder inden for de sidste fire år.

»Det er ekstremt, at flybilletterne er i så lavt et niveau, men det skyldes et stort udbud af flybilletter her i lavsæsonen, og så presses flypriserne generelt af massiv kapacitet fra lavprisflyselskaberne,« siger Ole Stouby, som er administrerende direktør hos travelmarket.dk og tilføjer:

»Det giver danskerne mulighed for at rejse meget billigt på storbyferie her i november.«

Skal man rejse udenfor Europa, så er priserne dog fortsat noget højere end det var tilfældet før covid-19.

Læs også

Populært dansk supermarked med nyt koncept: “Det er vigtigt at oplevelsen i butikken fortsat er god”

 

Dagens Gossip