5 tegn på at din penis ikke er normal, og du skal få den tjekket

31/10/2019 16:00

Emil Ryttergaard

Sex og samliv
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Når du alligevel hele tiden leger med den, så er det jo værd at holde klokkeværket sundt og rask.

Mest læste i dag

Hver morgen klør de, og så gælder det om at klø igen.

Dingleværket mellem benene er i sandhed manddommen, og alle mænd, uanset alder, piller, rager, roder og leger derfor jævnligt med tappen og klokkeværket. 

Men der kan altså være nogle signaler, som man skal lægge mærke til, når man nu alligevel fedter rundt med banditten hånden, og nej, det handler ikke om, at den kan lugte surt - det kræver blot et almindeligt bad. Derfor er der særligt fem tegn, du skal holde øje med, når det handler om at holder kalorius rask, skriver The Sun.   

1. Ømme kugler 

Hvis du føler ømhed i kuglerne eller kan mærke hævelser eller knuder i pungen, så er det ikke fordi, at du er blevet mere mand med alderen og ved at gro et par større sten.

Det kan tværtimod være en indikation på testikelkræft, og det er værd at holde øje med, hvis du fortsat gerne vil have hele vedhænget med i omklædningen efter old boys fodbold.

Hvis du er i tvivl, så har Kræftens Bekæmpelse gode råd til at undersøge sig selv, og er du stadigvæk i tvivl, så skal du drøne til lægen. 

2. Boomerang i underdrengene

En god, gammel og velkørt diller for et par knubs, skrab og bliver lidt ramponeret med alderen. Derfor oplever mange også, at den stive pik for en større krumning med alderen, hvilket er helt normalt. Men bøjer kalorius mere end hvad godt er, så er det på tide at mærke lidt efter. 

Hvis pikken føles hård inde bag huden i slap tilstand, så kan det være fordi, at der dannes for kraftig arvæv inde i det beskadigede svulmelegeme, og det kan med tiden ødelægge sex for dig, da din penis kan blive mere misdannet, hvis den gamle fætter ikke bliver undersøgt. Det er noget som doktoren skal afgøre, og i visse tilfælde kan en indsprøjtning hjælpe, imens andre skal en tur på operationsbordet. 

3. 'Jeg kommer, jeg kommer.. av for satan!’

Når du er i gang med at folde dig ud, og give din partner den omgang, som han eller hun har fortjent, så skulle det gerne være en god oplevelse uden undtagelser. Så hvis du en dag kommer, og du samtidig føler en smerte i pung, penis eller i ryggen, så skal du ringe til lægen.

Det kan nemlig være et tegn på betændelse i prostata eller i værste fald prostata kræft, og det er heller ikke noget at grine af nede på værtshuset. 

4. Den brændende fornemmelse

Prostataen er også en af de velkendte syndere, hvis du har svært ved at lade vandet og det sviger, når du (forgæves) forsøger at ramme direkte ned i kummen. Det kan selvfølgelig være gonorre, og så bør du sikre, at du ikke har smittet din partner, men ellers må lægen lige tjekke om din diller for en eventuel urinvejsinfektion eller prostataen.

Det er ikke nødvendigvis sjov og ballade at lægen skal lege hånddukke med dit numsehul, men det er bedre end at være ved at bide tungen af sig selv, fordi det gør ondt, når man tisser. 

5. Hvis huden strammer…

Ja, hvis huden bliver irriteret og rød, så kan det være tydelige tegn på en god, gammeldags forhudsforsnævring. Det får du ikke meget glæde ud af, og den gamle dreng bliver bare mindre sjov at lege med, når huden strammer.

I så fald kan doktoren jo lige hjælpe med få klippet lidt af toppen, og selvom det nok føles en hel del anderledes og meget følsomt de første par dage, så handler det bare om at gå i løse bukser, slå brok eller andet Hugh Hefner-agtig beklædning, indtil du er kommet dig. 

Der er mange grunde til, at holde hele regionen ved lige, og eventuelt lige få pikken eller klokkeværket til syn hos lægen, hvis noget ikke spiller. Men holder den helt op med at virke, så skal du måske begrænse brugen af porno, for det kan gøre op mod hver 10. unge mand impotent.