Derfor bør du vælge grøn strøm

Foto Pexels

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

 

Flere og flere vælger grøn strøm, og det er der altså god grund til. Grøn strøm er nemlig produceret af vedvarende energikilder, og når du vælger grøn strøm er du med til både at passe på miljøet og bidrage til den grønne udvikling. Bliv klogere på, hvad grøn strøm egentlig er, og hvorfor du bør tage det grønne valg herunder.

 

Hvad er grøn strøm?

Inden vi dykker ned i, hvorfor det er en god idé at vælge grøn strøm, er det væsentligt at slå fast, hvad grøn strøm egentlig er. Grøn strøm er produceret af vedvarende energikilder som vindmøller, biomasse, vandkraft eller solceller. Fælles for disse kilder er, at de er uudtømmelige og ikke udleder CO2 i modsætning til konventionelle energikilder såsom kul og gas. Med andre ord har grøn strøm altså ikke en skadelig påvirkning på miljøet.

 

Og hvordan kan du så være sikker på, at strømmen nu også er grøn? Forbrugerombudsmanden har indført en mærkningsordning bestående af et eller to blade for netop at sikre kvaliteten af grønne elprodukter og hjælpe forbrugerne i deres valg af elprodukt. Elprodukter er derfor mærket med enten ét eller to grønne blade alt efter, hvor grønne de er. Kig derfor efter bladene, når du skal vælge grøn strøm hos din eludbyder, da dette er din sikkerhed for dit grønne elprodukt.

 

Påvirk den grønne udvikling

Merprisen for grøn strøm er forsvindende lille, og flere og flere vælger den grønne løsning hos deres eludbyder. Og dette er er der altså god grund til.

 

Når du vælger grøn strøm, er du nemlig med til at påvirke den grønne udvikling. Du kan ikke mærke forskel på selve strømmen, der kommer ud af dine stikkontakter derhjemme, men derfor gør en grøn elaftale stadig en mærkbar forskel. Du reducerer først og fremmest din personlige udledning af CO2 og skåner derved miljøet. Men ved at vælge grøn strøm påvirker du også hele den grønne infrastruktur.

 

Ved at vælge en grøn elaftale er du nemlig med til at skubbe til udviklingen af mere grøn strøm. For jo større efterspørgslen på grøn strøm er, jo større et grundlag er der også for at udbygge den grønne infrastruktur bestående af eksempelvis solceller og vindmøller. På den måde bidrager du til at øge andelen af grøn strøm på markedet. Efterspørgslen påvirker altså i dén grad udbuddet, når det kommer til grøn energi, og udviklingen af vedvarende energi vil med andre ord ikke blive prioriteret, hvis ikke efterspørgslen også er der. 

 

Er du interesseret i at sammenligne elpriser på grøn og traditionel strøm? Så kan du med fordel kontakte selskaber som Natur-Energi, hvor du kan få en snak med en kunderådgiver om, hvad der giver mening for dig.

 

Dagens Gossip