Hundeseng på ben: De bedste hævede hundesenge til din firbenede ven

Foto: Pexels

De fleste ønsker ikke at have hund i sengen, og derfor skal hunden også have en seng, hvor den kan sove. Din bedste firbenede ven fortjener et behageligt sted, den kan slappe af, hvile sig og sove – og det gælder uanset, om du har en lille selskabshund eller en K9 hund, der arbejder hårdt.

Det kan være en god ide med en seng til hund, der er hævet, hvis det er for koldt til en seng på gulvet, eller hvis du skal have hundekurven med på farten.

Vi har fundet 2 gode bud på hundesenge på ben, der kan give din hund de bedste betingelser for god søvn og hvile. Du kan også blive klogere på, hvordan du vælger den rigtige seng til din hund under vores udvalgte produkter.

MÆLSON Hundeseng på ben – Bedste valg til ture ud af huset

MÆLSON Hundeseng på ben er en smart hundeseng, der er nem at tage med, når hunden skal have mulighed for at hvile sig og sove. Det er en hundesofa på ben, der er åben fortil, mens de andre tre sider af sengen er lavet med høje kanter. Det er derfor nemt for hunden at komme op i sengen, mens der er sider, den kan læne sig op ad, når den slapper af.

 

Tag den med dig på farten

Hundesengen, der også kan minde i design om en hundesofa, har flere fordele, der gør den praktisk og nem at have med dig på farten. Den kan foldes sammen, når den ikke er i brug, så den både er let at opbevare og transportere.

Hundesengen kan nemt slås ud med en fiks mekanisme, der ikke kræver hverken bolte eller skruer. Når den er foldet ud, står den sikkert med en solid stålramme og skridsikker gummibelægning på benene, der også beskytter gulvet mod ridser.

Vandtæt og vaskbart betræk

Hundeseng med ben sikrer, at hunden ikke skal ligge direkte på et koldt gulv eller i træk. Benene på sengen sørger for at hæve hunden op, mens der er polstring for komfort.

Modellen er lavet med et vandtæt senge betræk, der både kan fjernes og vaskes, hvis det er nødvendigt. Siderne på MÆLSON Hundeseng er lavet med polstring i skum, der kan fjernes, hvis du vil skifte det ud eller vaske betrækket.

Du kan både bruge denne sofa til hund indenfor og udenfor, når hunden har brug for at kunne komme til at ligge behageligt.

Du kan få MÆLSON hundeseng på ben i 3 forskellige størrelser:

  • 56 x 56 x 24 cm
  • 71 x 71 x 29 cm
  • 86 x 86 x 34 cm

 

Hundeseng på metalben – Jægerens favorit

Denne klassiske hundeseng på metalben med grønt nylonbetræk kan kaldes for jægerens favorit, men alle hunde kan have glæde af den praktiske seng, der er nem at tage med.

Til forskel fra modellen MÆLSON er denne hundeseng på ben lavet med høje sider hele vejen rundt. Det sørger for, at hunden kan flade helt ud uden at ryge udover kanterne, når den ligger hævet over det kolde underlag.

Slidstærkt betræk i nylon

Betrækket på hundesengen på ben er fremstillet i nylon, og det er både nemt at vedligeholde og rengøre, når det trænger. Nylon er et slidstærkt materiale, og med polstring af skum kan hunden ligge behageligt i sengen på ben. Den kan bruges indenfor, men den fungerer også godt udenfor i det fri, hvis du har hunden med på jagtture eller outdoor-eventyr.

Det smarte ved denne model er, at den er nem at vedligeholde og opdatere, hvis det bliver nødvendigt. Du kan nemt tilkøbe både nye bundplader, skumpolstring og betræk, så hundesengen kan blive et rent og komfortabelt sted for hunden igen.

Mange størrelser at vælge mellem

Har du en større hund, skal sengen også matche hundens størrelse. Denne model kommer i flere størrelser, så du nemt kan få en hundeseng på ben til stor hund og lille hund.

Det er en god ide, at du måler din hund, når den ligger og slapper af, så du får den rette størrelse hundesofa til store hunde. Stålben til sengen sørger for, at den er solid og kan bære vægten af en stor og tung hund, hvis du vælger den rigtige størrelse.

Du kan få hundeseng på metalben i 5 forskellige størrelser:

  • 55 x 45 cm
  • 67 x 55 cm
  • 77 x 64 cm
  • 96 x 69 cm
  • 110 x 70 cm

Køb her

Det skal du overveje, når du køber en hundeseng på ben

En hundeseng med ben er en god løsning, hvis din hund skal sove behageligt både hjemme og ude. Her får du de ting, du bør tage med i dine overvejelser, før du investerer i en smart hundeseng på ben.

Designet af hundesengen

Der er mange forskellige designs at vælge mellem, og det er værd at overveje, hvad der er bedst for din hund. Hvis hunden skal sove indenfor foran brændeovnen, kan det være fint med en kurv eller seng uden ben, men skal hunden sove udenfor, bør du altid sørge for en hundekurv med tag, så den kan ligge i læ og tørvejr.

Der er forskellige modeller, når det kommer til hundesenge. Det er en vurderingssag, om du skal bruge en hundesofa, der skal stå et fast sted, eller du har brug for flere hundesenge. Det kan nemlig være en god ide med både en fast hundeseng på ben i hjemmet og en transportabel hundeseng på ben til overnatninger ude.

Størrelsen på sengen

Det er vigtigt, at din hundeseng på ben passer til størrelsen på din hund. En stor hund kræver mere plads end en lille hund, og derfor skal du sørge for at vælge den rigtige størrelse i første omgang.

Du kan både få små hundesenge på ben og selvfølgelig også en hundeseng XL, hvis det er nødvendigt. Det afgørende er, at du måler, hvor meget plads din hund optager, når den ligger afslappet. På den måde sørger du for, at hunden kan finde ro i sin hundeseng på ben.

Brug hundens mål til at sammenligne forskellige modeller, så du får både det rigtige design og den rigtige størrelse.

Vedligeholdelse og rengøring

En hundeseng på ben skal være nem at holde ren og pæn. En hund kan bedst lide, at sengen dufter af dem selv, så undgå at vaske betræk for ofte. Det kan dog være nødvendigt, hvis hunden er blevet beskidt, og materialerne trænger til rengøring.

Derfor er det praktisk, hvis du kan fjerne betrækket og eventuelt også polstring, så det kan vaskes eller skiftes ud. Skal du bruge sengen til din hund meget udenfor, er det ekstra vigtigt, at materialerne kan holde til det, og at de kan vedligeholdes let.

Sørg for at anvende vaskemiddel, der er fri for parfume, hvis du vasker betrækket på en hundeseng på ben. Der er mange lugte, hunde ikke kan lide, og sengen skal gerne være et fristende sted for hunden.

Hvis hunden fælder, er det også en god ide, at du kan fjerne betrækket fra hundens kurv eller seng. På den måde kan du lufte det og fjerne hår, så de ikke ender indenfor i hjemmet.

Derfor skal du have en god hundeseng på ben til din hund

Det er ikke ligegyldigt, om hunden sover i bløde hundekurve eller direkte på gulvet. Præcis som du selv helst vil ligge behageligt, når du sover, gælder det samme for din hund. Og din hund sover flere timer i løbet af dagen end dig, så den fortjener at have en blød seng, hvor den kan hvile og sove.

En hundeseng på ben er god af flere årsager:

Nem at tage med dig

En hundeseng på ben er nem at tage med, hvis hunden skal overnatte et fremmed sted. Den kan i mange tilfælde klappes sammen, så den ikke fylder meget i bilen eller under opbevaring.

En fast hundeseng på ben, du tager med, vil være et trygt sted, som hunden kender. Det gør det lettere for hunden at finde ro, når den opholder sig i fremmede omgivelser. Det er derfor en god ide med en kundekurv på ben, du kan tage med, når hunden skal med til overnatninger.

Beskytter mod kulde og træk

En hundeseng på ben hæver hunden op over kolde gulve og underlag. Det er både godt indenfor hvis hundesengen skal stå i et køligt bryggers eller en baggang, men udenfor er det ekstra komfortabelt for hunden. Er hunden ofte med på eventyr i det fri, kan en hundeseng på ben være det rigtige valg til både afslapning og overnatning.

Med smarte sider på hundesengen får hunden komfort, og den ryger ikke udover kanten, selvom den ligger et godt stykker over underlaget.

Komfortable hundesenge med polstring

Nogle hunde har brug for ekstra komfort, når de hviler sig. F.eks. er hoftedysplasi hos hunde et problem, der kan kræve, at hundens kurv eller seng er velpolstret, så den ligger godt. Hoftedysplasi hos hund bliver værre med årene, og et hævet ben kan genere hunden, hvis den ikke kan trykaflastes korrekt under hvile og søvn.

Men alle hunde fortjener at ligge behageligt, om det er i en hævet hundeseng eller i en hundekurv i stof – så find den rigtige model til din bedste ven.

 

Dagens Gossip