Pas på: Dit tøj afgør, hvor sikkert det er at gå på arbejde

Dagens buzzord blandt de ledende danske firmaer er sikkerhed, og der bruges årligt millioner på at holde konferencer, ansætte specialiserede sikkerhedsrepræsentanter og på at prædike mantraet: sikkerhed er alt som det kan ses her hos NCC.

Årsagen til dette skal findes i regnskaberne, produktionen må stå stille under udredning, forsikringen stiger og moralen blandt medarbejdere falder, alt dette fører til en omkostning, der kunne være undgået og forebygget.

Sikkerhed dækker over mange ting, ikke bare de store spørgsmål, som afspærrede områder med stærkstrøm eller store maskiner, sikkerhed dækker også over hvordan ens medarbejdere er klædt, da dette kan betyde forskellen på en brækket negl eller et brækket ben. Hos Engelbert-Strauss leverer de funktionelt kvalitets arbejdstøj, der ikke bare beskytter, men også er smart og moderne.

Alle tiltag er velkomne for at forbedre sikkerhed og derved skabe det bedste arbejdsmiljø. Hvis man kan få byggearbejdere, tjenere og arbejdsmænd til at føle sig godt tilpas i det daglige, ved smart beklædning, kurser og tydlige sikkerhedsinstruktioner, kan man holde på de bedste folk, hvilket giver uvurderlig ekspertise og erfaring på den lange bane. Denne ekspertise er alfa og omega for ethvert firma, da det skaber stabilitet og betyder at uddannelsen af nye medarbejdere forløber effektivt.

For at udvikle ekspertisen hos de største firmaer er det altså vigtigt at:

1: Have det rette personale

2: Sørge for at personalet har det rette værktøj til opgaven

3: Sørge for at personalet har den rette beklædning til det job der skal udføres

4: Uddanne og efteruddanne samt have skudsikre processer sat op, for hvorledes job skal udføres. Her kan man med fordel anvende statens hjemmeside http://www.arbejdsmiljoviden.dk/ der hele tiden opdateres med de nyeste nationale tiltag inden for arbejdsmiljø.

 

Dagens Gossip